PRIMA REMIZĂ DUPĂ 11 MECIURI

Articolul a fost vizualizat de 910 ori

După primele zece etape ale actualei ediţii de campionat, FC Hunedoara înregistrase cinci succese şi tot atâtea eşecuri, cum s-ar spune: ”ori la bal, ori la spital”. Mai mult, 12 din cele 15 puncte obţinute s-au datorat evoluţiilor din deplasare, semn că ”alb-albaştrii” s-au simţit mult mai bine pe terenurile adverse, acolo unde poţi să profiţi de orice ”breşă” ivită, mai ales că ţi se oferă spaţii generoase de ”manevră”.

fc hunedoaraA fost a doua partidă pe banca tehnică a noului antrenor, Adrian Iencsi, care, la debut, a trebuit să plece fruntea în faţa suporterilor hunedoreni, după acea înfrângere mai mult decât ruşinoasă, 2-3 cu Metalurgistul Cugir, după ce, în minutul 33, gazdele conduceau cu 2-0. Iencsi spunea după acea partidă că va juca fiecare meci la victorie, inclusiv proxima întâlnire, cea care s-a disputat la Lugoj, cu Vulturii.

Gazdele au luat barele la ”ţintă”.

Pentru FC Hunedoara, deplasarea din Banat, a doua de la începerea campiona­tului, a însemnat, la final, un rezultat de egalitate. Un meci în care Bozian (golgheterul echipei şi al seriei) şi echipierii lui nu au reuşit, pentru prima dată în acest campionat, să marcheze. Chiar dacă tehnicianul oaspeţilor declara că va juca ofensiv, marile ocazii ale meciului au aparţinut elevilor lui Cosmin Petruescu, care se pot declara nemulţumiţi de rezultatul final. Gazdele au avut prima şansă de a marca, dar şutul trimis în diagonală de mijlocaşul Poiană a întâlnit transversala, pentru ca, mai apoi, atacantul Precupanu să fie blocat de două ori în careul mic al hunedorenilor. Ghinionul i-a urmărit pe lugojeni: la lovitura liberă executată de micuţul mijlocaş Dobricean, balonul a întâlnit pentru a doua oară bara porţii. În replică, oaspeţii au lovit la rândul lor bara, prin Bo­zian, care a expediat un vole superb.

Şanse infime la promovare

Gazdele au dominat terito­rial şi cel de-al doilea ”mitan”, când portarul Cibotariu a fost pentru a treia oară salvat de transversală, în urma unei execuţii spectaculoase, foarfecă pe spate, a lui Velcotă. Totuşi, ocaziile lugojenilor se puteau răzbuna în prelungirile meciului, când Daniel Creciunesc a recuperat o minge pe un atac poziţional al lugojenilor, s-a plecat pe un contraatac rapid, Bozian i-a luat mingea echipierului, în loc să aştepte o pasă, a şutat, dar portarul Rus a reuşit să respingă. Astfel, gruparea ”alb-albastră” obţine primul punct sub comanda lui Adrian Iencsi şi întrerupe seria de trei înfrângeri consecutive suferite pe terenul din Lugoj. FC Hunedoara rămâne pe locul şase, la distanţă mare de liderul ASU Poli Timişoara, cele 9 puncte fiind practic mai mult decât lămuritoare în privinţa şanselor de promovare, care sunt utopice la ora actuală.

COSMIN PETRUESCU (antrenor VULTURII LUGOJ): ”Ne-am creat destule situaţii de gol, mai multe decât oaspeţii noştri, şi am avut şi trei bare şi un gol anulat, dar parcă nu a vrut mingea să intre în poartă. După numărul şi claritatea ocaziilor avute, am fi meritat golul şi victoria. Ocazii­le pe care le-am avut au fost foarte clare, dar neinspiraţia la finalizare ne-a costat. Şi lipsa de şansă ne-a privat de un rezultat mai bun, dar nu am ce să le reproşez jucătorilor mei, care au manifestat o bună atitudine, s-au dăruit, au practicat un joc con­sistent, bun, trecând cu bine peste înfrângerea din etapa trecută. Au avut reacţie, ceea ce este foarte important. Dar să fiu corect până la capăt, am avut şi noi la rândul nostru şansă în minutul 93, la marea ocazie a lui Bozian, când puteam pierde şi acest punct.”

VULTURII LUGOJ – FC HUNEDOARA    0 – 0

VULTURII LUGOJ: Rusu – Rotea, Vlădia, Miculescu (cpt), Roşie – Poiană (min. 68, Stoichescu), Mânecan, Dobricean (min. 90, Loga), Velcotă (min. 78, Olariu) – Precupanu, Porcescu (min. 78, Ardelean).
Antrenor: Cosmin Petruescu,
FC HUNEDOARA: Ciubotariu – Ciucurescu, Maghici, Mardare (cpt, min. 70, Ionicescu), Petresc – Drăgoescu (min. 57, Crengăniş ), D. Creciunesc, Marina (min. 46, Bloj), Trăşcan – Bozian, Tecsi (min. 80, Grigore).
Antrenor: Adrian Iencsi.
Arbitru: Ionuţ Nicoraş (Arad)
Asistenţi: Dănuţ Costea (Satu Mare) – Ioan Cozorici (Zalău).

About Ion Bădin