Eşec la limită în faţa liderului

Articolul a fost vizualizat de 1,055 ori

După cinci meciuri în care nu mai cunoscuseră eşecul ( o victorie şi patru egaluri consecutive), fotbaliştii de la CNS Cetate Deva au trebuit să se recunoscă învinşi în faţa liderului seriei a patra, ASU Poli Timişoara. O înfrângere nemeritată, dacă este să privim în ansamblu cele 90 de minute, ambele echipe având perioade clare de dominare.

Revenire de la 0 – 2

FOTBAL DEVA BUNPublic numeros la revenirea liderului în judeţul nostru, după acel sec 3-0 administrat celor de la FC Hunedoara cu ceva timp în urmă. Conform calculelor hârtiei, oaspeţii plecau cu prima şansă, iar debutul meciului a fost în acest ton. În minutul 17, Vucea a pătruns pe partea dreaptă, a trimis din careu pe colţul scurt, Iancău a respins, şi acelaşi jucător a reluat peste transversală. Gazdele se văd pentru prima dată în ofensivă în minutul 20, când Lintaru a pasat la bara a doua, Făgărăşanu a recentrat în faţa porţii, acolo unde nu se afla niciun echipier. Bănăţenii rămân sus, Giuricici greşeşte de puţin ţinta (min. 20), iar peste alte trei minute, Ghinescu a şutat din interiorul careului mic, Iancău respingând în bară. Această dominare teritorială va fi fructificată în minutul 33, când Giu­ricici i-a pasat înapoi lui Vucea, care a înscris cu un şut violent la colţul lung. Finalul primei reprize a mai adus câte o oportunitate de fiecare parte. Mai întâi, Lintaru a reluat cu capul din careul mic, puţin pe lângă, centrarea venită de la Făgărăşanu (min. 39), iar în minutul 44, Giuricici a reluat cu latul spre colţul lung, obligându-l pe Iancău să respingă.

Acelaşi scenariu şi la re­luare, timişorenii reuşind să se desprindă la două ”lungimi”. Era minutul 49 când Tulcan l-a lansat în adâncime pe Ghinescu, Doboş a făcut greşit pasul la offside, dându-i prilejul mijlocaşului, rămas singur cu portarul, să înscrie simplu din careu, pe colţul scurt. Ne gândeam că vom asista la o cădere totală a gazdelor, dar nu a fost aşa. Timişorenii au făcut inexplicabil pasul înapoi, gândindu-se pro­babil că meciul este ca şi încheiat. Elevii lui Marius Sîrbu s-au reconsiderat şi au început să atace în va­luri poarta lui Burtic. În minutul 62, Şaucă a scăpat pe dreapta, şi-a depăşit în viteză adversarul direct, dar balonul trimis spre colţul scurt a trecut puţin pe lângă. Golul a venit însă în minutul 70. Pribac a reluat cu capul, Burtic a respins, Kelemen nu a putut să introducă mingea având poarta în faţă, balonul a ajuns la Făgărăşanu care, din 14 metri, nu a iertat. Impulsionaţi de acest gol, devenii vor reuşi să restabilească egalitatea în minutul 82. Autorul primului gol a executat o nouă lovitură de colţ de pe partea stângă, Suciu a reluat cu capul, portarul a respins, dar Lintaru a urmărit atent şi a introdus mingea în plasă. Partida se îndrepta spre un echitabil rezultat de egalitate, dar liderul seriei va da lovitura în minutul 89, când Tulcan, deşi talonat de un adversar, a reuşit să trimită din vole, de la 14 metri, la colţul lung, fără speranţe pentru Iancău.

CNS CETATE DEVA – ASU POLI TIMIŞOARA   2 – 3 ( 0 – 1 )

Au marcat: Făgărăşanu (min. 70), Lintaru (min. 82)/ Vucea (min. 33), Ghinescu (min. 49), Tulcan (min. 89).
CNS CETATE DEVA: Iancău – Grunţă, Boldea, Dosan (min. 76, Suciu), Doboş – J. Vajda, Buzducea (min. 25, Kelemen) – Şaucă, Pribac, Făgărăşanu (min. 85, Şumuţiu) – Lintaru (min. 83, Şoit).
Antrenor: Marius Sîrbu.
ASU POLI TIMIŞOARA: Burtic – Contescu, Gălan, Bilia, Taub – Stancu, Codrea (min. 71, Ţugui) – Vucea (min. 63, Birău), Giuricici (min. 57, Narin), Ghinescu – Bădăuţă (min. 46, Tulcan).
Antrenor: Sorin Brîndescu.
Arbitru: Vlad Inoan (Floreşti)
Asistenţi: Csaba Antal (Cluj) – Sergiu Corb (Zalău)
Stadion: ”Cetate”. Spectatori: 1000.

About Ion Bădin