Săptămâna economică Nr. 673

Articolul a fost vizualizat de 983 ori

DISCRIMINARE.

Grupul Volkswagen (VW) NU va oferi compensaţii clienţilor europeni care au cumpărat automobile Diesel dotate cu softul care reduce nivelul emisiilor în timpul testelor, adoptând o tactică diferită faţă de SUA, unde producătorul auto va oferi un pachet financiar în valoare de 1.000 de dolari. În Europa sunt afectate circa 8,5 milioane de automobile, faţă de 485.000 în Statele Unite, unde proprietarii primesc un card preplătit Visa cu 500 de dolari şi un al doilea card preplătit de 500 de dolari care poate fi folosit la dealerii VW şi timp de trei ani pentru asistenţă la drum.

DECLIN

Preţurile petrolului riscă să coboare sub 40 de dolari pe baril, pe fondul temerilor investitorilor că marii producători, mai ales cei din OPEC, vor continua să crească producţia pentru a-şi păstra cota de piaţă, consideră analişti citaţi de MarketWatch. Cel mai mic preţ al petrolului a fost înre­gistrat în 23 decembrie 2008, atunci când, pe fondul izbucnirii crizei economice, barilul a fost cotat la 30,28 dolari.

PROPRIETARI.

România este pe primul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al procentului populaţiei care trăieşte în locuinţe proprietate personală, 96,1% în 2014, cu mult peste media din UE, 70,1%, arată datele publicate luni de Oficiul de sta­tistică al Uniunii Europene, Eurostat.

About Administrator