Editorial: Ziua României cu patrioţi de paie şi „ISIS” maghiar

Articolul a fost vizualizat de 993 ori

Parcă a fost mai puţină fanfaro­nadă de 1 Decembrie în acest an. Am simţit-o ca o sărbătoare aducătoare de bucurie adevărată, firească şi fără forma­lisme exagerate. România a primit mai multe declaraţii de iubire pe persoană fizică (Facebook-ul a fost colorat în tricolor), iar penibilul simulacrelor oficiale în materie de exhibiţii patriotarde a fost la cote digerabile.
Au fost însă şi surprize la care, la drept vorbind, nu m-am aştep­tat. Nu mi-am putut imagi­na că întâiul patriot al ţării, tata „interesului naţional”, se trage pe obrajii dosnici de ziua patriei. Pentru că a luat o pauză în manipularea electorală, domnul general Gabriel Oprea i-a dat pe loc repaus şi patriotismului domniei sale. Împreună cu familia, domnu’ general s-a tirat aeropurtat taman în Dubai. Exorbitantul stat din Orient a devenit un fel de cimitir al politicienilor români scăpătaţi în meserie, nu şi în „haiul” pus deoparte în vremurile marelui jaf. Că nu toţi ne-am fi permis să ne lingem rănile în Dubai. Totuşi, generalul pare că nu poate renunţa la ticul electoral atâta timp cât şi-a înghesuit genunchii în scaunul din faţă a avionului la clasa economic. Poa­te că observă cineva modestia şi, într-adevăr, presa a punctat-o prompt. Ce om modest!!!
Am aflat în acest 1 Decembrie că există şi jihadişti de Trianon! Eveniment extrem de grav, un membru al grupării extremiste „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” (că atâtea districte avea Ungaria Mare), fascinat probabil de Statul Islamic, a încercat să se joace cu bomba la Covasna de Ziua României. Gruparea din care face parte militează pentru refacerea Ungariei Mari şi pentru moartea României şi, culmea toleranţei sau a prostiei, este susţinută de ani de zile în organizarea de evenimente de către instituţiile publice controlate de UDMR şi Partidul Civic Maghiar. Din fericire, tentativa ucigaşă a fost dejucată de serviciile secrete române, care au evitat astfel o baie de sânge românesc la Co­vasna. Spre deosebire de mo­delul original, jihadist, teroristul maghiar a fost uşor de anihilat pentru că nu agrea ideea propriei aruncări în aer.
Este posibil ca acest episod să exacerbeze partidele extremiste româneşti. Deja Partidul România Unită s-a excitat, începând să-şi marcheze teritoriul cu venin naţionalist. Problema e alta. Nu de unguri, români, ruşi, arabi sau nigerieni trebuie să ne ferim. Ideea e să-i punem cu botul pe labe pe smintiţi. Iar ăştia sunt de toate culorile.

About Adrian Sălăgean