VICTORIE CONCLUDENTĂ

Articolul a fost vizualizat de 1,437 ori

La ultima apariţie din acest an, în faţa proprii­lor spectatori (care nu s-au ”înghesuit” să vină în tribune), elevii lui Adrian Iencsi au reuşit un succes mai mult decât concludent, cu o evoluţie destul de bună, cu precă­de­re în partea secundă. A fost a treia victorie din acest retur, obţinută în propriul fief, în alte patru jocuri, ”alb-albaştri” înregistrând, din păcate, tot atâtea eşecuri. 

12 puncte extrem de importante pierdute acasă, care dacă ar fi fost transformate în victorii, i-ar fi instalat pe cei de la FC Hunedoara în postu­ra de lideri autoritari ai seriei a patra. Sunt simple speculaţii, dar pentru o grupare cu pretenţii, care îşi dorea chiar promovarea, este mult prea mult să cedezi cu atâta uşurinţă un număr atât de mare de puncte.

O repriză cu un singur gol şi trei bare

FC HUNEDOARA BUNLipsite de aportul golgeterului seriei, Bozian (accidentat), şi a fundaşului central Maghici (suspendat pentru 4 cartona­şe galbene), gazdele au început în forţă, şutul-centrare al lui Drăgoescu (min. 2) fiind scos de portar. În minutul următor, Crengăniş a fost blocat, cornerul executat de Trăşcan, iar Bloj a reluat peste. Pe aceste coordonate a venit şi golul din minutul 8. Acelaşi fundaş de bandă stângă a urcat în ofensivă, a urmat o centrare şutată la semiînălţime, deviată sub transversală de Tecsi. Putea fi 2-0 patru minute mai târziu, când centrarea lui Drăgoescu, venită de pe partea dreaptă, a fost reluată de Ionicescu în stâlpul porţii. Oaspeţii s-au văzut pentru prima oară în atac în minutul 15, când mijlocaşul Bîrzan a şutat puternic, dar Ciubotariu a reţinut. După alte două minute, Sandu Remus a pierdut uşor un balon în faţa lui Pîrcălabu, care a trimis periculos, dar a fost ”blocat” de Mardare. Meciul are ritm, iar în minutul 26 Bloj a trimis pe scurt, Popescu scoţând în corner. După o perioadă de acalmie, finalul primei reprize va mai aduce două bare, câte una de fiecare parte. În minutul 40, Tecsi a nimerit stâlpul din dreapta portarului, iar în minutul 45 Șandru a trimis de la 35 de metri direct în transversală, balonul a revenit în teren, Erdei a reluat cu capul, dar Ciubotariu a scos de sub transversală, însă asistentul de pe acea parte indicase o poziţie în afara jocului, la Erdei.

Desprindere după pauză

Mult mai consistent va fi cel de-al doilea mitan, în care se vor marca nu mai puţin de patru goluri. La doar două minute de la revenirea de la vestiare, hunedorenii se vor desprinde la două ”lungimi”. Bloj i-a pasat lui Trăşcan, urcat din nou pe partea stângă, a urmat centrarea în faţa porţii, fundaşii centrali au degajat, balonul a ajuns la Daniel Creciunesc, care l-a ”catapultat” de la 18 metri, direct la vinclu. Gorjenii vor reuşi să reducă din handicap, în minutul 52. Trăşcan l-a faultat în careu pe Predescu, arbitrul Aurel Vărzan indicând fără ezitare punctul cu var, lovitura de pedeapsă fiind transformată de fundaşul central Şandru. Cinci minute mai târziu va fi refăcută diferenţa de două goluri de pe tabela de marcaj. Tecsi a recuperat pe partea dreaptă şi l-a ”executat” cu un ”lob” elegant pe goalkeeperul oltenilor. Elevii lui Claudiu Mocioi nu cedează însă şi au câteva oportunităţi de a înscrie din nou. În min. 63, Brînzan trimite puţin pe lângă, iar peste alte trei minute, Şandru trimite din lovitură liberă de la 23 de metri, mingea ”prinde” gazonul, dar Ciubotariu scoate. În minutul 72, din nou Bîrzan şutează puternic de la 25 de metri, acelaşi Ciubotariu scoate de sub transversală. Pe final a venit şi cel de-al patrulea gol pentru FC Hunedoara. Era minutul 89, Trăşcan a trimis în careu din lovitură liberă, Ionicescu a întors pentru nou introdusul Ursachi, care a reluat spre poartă, Popescu a respins, dar, aflat acolo, acelaşi Ursachi a trimis în poartă.
O victorie fără echivoc, după un meci reuşit, înainte de ultima etapă a turului, în care FC Hunedoara va evolua în deplasare, la Minerul Motru. Cele trei puncte pe care şi le-au trecut în cont îi menţin pe băieţii lui Iencsi pe poziţia a cincea, departe însă de locul unu, acolo unde se află nou promovata ASU Poli Ti­mişoara.

FC HUNEDOARA – PANDURII II TG. JIU  4 – 1 (1 – 0 )

Au marcat: Tecsi (min. 8 şi 57), D. Creciunesc (min. 47), Ursachi (min. 89) / Şandru (min. 52 – penalty).

FC HUNEDOARA: Ciubotariu – Petresc, S. Remus, Mardare (min. 86,Gheară), Trăşcan – Ionicescu – Drăgoescu (min. 59, Grigore), D. Creciunesc, Bloj – Tecsi, Crengăniş (min. 59, Simionov – min. 77, Ursachi).
Antrenor: Adrian Iencsi.
PANDURII II TG. JIU: Popescu – Trocan, Şandru, Brînzan, Miroiu (min. 80, Dănăricu) – Erdei, Bîrzan (min. 87, Tudor), D. Alexandru, Pîrcălabu- Pîrvulescu (min. 34, Şendroiu), Amir (min. 37, Predescu).
Antrenor: Claudiu Mocioi.

Arbitru: Aurel Vărzan (Oţelul Roşu)
Asistenţi: Silviu Haramuz (Reşiţa) – Florin Totoran (Aiud).
Stadion: ”Michael Klein”. Spectatori: 200

About Ion Bădin