FOTBAL – LIGA –III—A, SERIA A-IV-A. SCOR ALB ÎN ULTIMUL MECI AL TURULUI

Articolul a fost vizualizat de 1,381 ori

FC Hunedoara a încheiat turul campionatului din liga a treia cu o ”remiză” albă, în deplasarea pe care a efectuat-o în judeţul Gorj, acolo unde a înfruntat echipa minerilor din Motru, şi rămâne neînvinsă în ultimele patru etape. Nici în acest meci, antrenorul Adrian Iencsi nu s-a putut baza pe golgeterul echipei, Bozian, în continuare accidentat, dar şi pe mijlocaşul Daniel Creciunesc, suspen­dat pentru patru cartonaşe ”galbene”. Cei prezenţi la faţa locului au apreciat că meciul a fost unul peste nivelul acestui eşalon, s-a jucat pe contre, nu au lipsit ocaziile de gol, dar, până la final, tabela de marcaj a rămas la fel ca în minutul unu.

Aproape o oră cu om în minus

FC HUNEDOARA copyPrimele 20 de minute ale jocului au fost unele de studiu şi tatonare, cele două grupări nereuşind să pună în pericol cele două porţi. Abia în minutul 20 am putut consemna şi primul şut pe spaţiul porţii, el fiin expediat de Cruceru, dar goalkeeper-ul hunedorean a reţinut fără probleme. În minutul 25 şi-a încercat şansa şi Tobă, dar mingea a trecut puţin pe lângă. Oaspeţii s-au văzut pentru prima dată în ofensivă în minutul 27, când mijlocaşul Ionicescu şi-a încercat norocul cu un şut de la circa 30 de metri, reţinut de Bănică. Alb-albaştrii au avut şansa golului în minutul 31, când acelaşi Ionicescu l-a lansat pe Crengăniş, acesta în locul unei acţiuni direct pe poartă, a preferat o pasă la­terală la Tecsi, care a trimis spre colţul lung, însă portarul a reuşit să respingă. Gorjenii revin în ofensivă şi sunt foarte aproape de gol în minutul 37. A fost o centrare a lui Iclănzan, Pruteanu a trimis din voleu, de la 3 metri, reflex uluitor al lui Cibotariu şi acelaşi Pruteanu a reluat peste transversală. În minutul 40, centralul Cristian David a acordat, extrem de uşor, direct ”roşu” hunedoreanului Petresc, în urma unei ciocniri cu un adversar.

E bun şi un egal

Cel de-al doilea mitan a debutat cu o angajare în adâncime a lui Grigore pentru Trăşcan, care a fost faultat la 25 de metri de buturile adverse, dar acelaşi arbitru nu a arătat nimic. Presiunea gazdelor a început să crească, simţindu-se din ce în ce mai pregnant omul în plus. În minutul 57, Iclănzan a centrat din nou de pe dreapta, dar Ghighilicea a reluat puţin peste. În minutul imediat următor, cursă a lui Tobă pe acelaşi flanc drept, trimite la colţul scurt, dar Ciubotariu scoate cu piciorul în corner. În minutul 60, incursiune a lui Pruteanu, care pătrunde în careu, şutează puternic, acelaşi Ciubotariu este din nou providenţial, res­pingând, mingea ştergând transversala porţii. Scăpaţi cu bine din acest ”forcing”, hunedorenii sunt la un pas de a da lovitura în minutul 66, când Sandu Remus a profitat de ”bâlbâielile” defensivei celor de la Minerul, a şutat spre vinclu de la 16 metri, dar Bănică a fost acolo, respingând. Finalul a aparţinut motrenilor, care au forţat cu toate liniile golul victorios, dar, în minutul 83, Tobă a ”luftat” în faţa porţii, iar în primul minut al prelungirilor, acelaşi jucător a trimis peste din interiorul careului mare. Oaspeţii aveau să termine meciul cu doi oameni mai puţin, pentru că, în minutul 93, Mardare a văzut al doilea cartonaş ”galben” şi implicit ”roşu”. Fluierul final a consfinţit până la urmă un rezultat de egalitate, FC Hunedoara încheind turul pe locul 6, cu 23 de puncte, la distanţă mare de liderul seriei, ASU Poli Timişoara, care a acumulat 34 de puncte. Urmează vacanţa de iarnă, în care jucătorii se pare că au plecat acasă nemulţumiţi de faptul că mai au de primit ceva restanţe băneşti. Reunirea lotului este programată pe 12 ianuarie.

MINERUL MOTRU – FC HUNEDOARA 0 – 0

MINERUL MOTRU: Bănică – Iclănzan, Dicu, Schinteie, Coloreza – Tudoran, Cruceru (min. 67, Nicoloff), Hanu, Tobă – Ghighilicea (min. 77, Gavrilescu), Pruteanu (min. 70, Stroescu).
Antrenor: Ion Alecu.
FC HUNEDOARA. Ciubotariu – Petres, Maghici, Mardare, Trăşcan – Ionicescu , S. Remus – Drăgoescu (min. 76, Cr. Creciunesc), Tecsi (min. 81, Ursachi), Bloj (min. 46, Opîrlescu) – Crengăniş (min. 46, Grigore).
Antrenor: Adrian Iencsi.
Arbitru: Cristian David (Bucureşti)
Asistenţi: Alexandru Bodolan (Bucureşti) – Adina Catrina (Slatina)
Stadion: ”Minerul”. Spectatori: 100.

About Ion Bădin