Bursele “I.C. Brătianu” au ajuns la ediţia a III-a

Articolul a fost vizualizat de 1,465 ori

Patru studenţi ai Facul­tăţii de Inginerie Hunedoara (FIH) din cadrul Universităţii “Politehnica” Timişoara vor beneficia de câte 500 de lei lunar, vreme de un an, pentru că s-au dovedit a fi serioşi şi dornici să se perfecţioneze în diferite domenii de studiu. Bursele sunt acordate din fonduri personale de către deputatul PNL de Hunedoara, Eleonora – Carmen Hărău.

Cei patru tineri, studenţi ai FIH, beneficiari ai burselor private "I.C. Brătianu"

Cei patru tineri, studenţi ai FIH, beneficiari ai burselor private “I.C. Brătianu”

Cei patru beneficiari din acest an ai burselor “I.C. Brătianu” sunt Teodora Ungureanu, Robert Bucevschi, Bogdan Sicoe şi Bogdan Taiz. Ei au fost selecţionaţi pe baza rezultatelor din ultimul an şi a potenţialului de care au dat dovadă în diferitele proiecte derulate în cadrul FIH. Selecţia a fost făcută exclusiv de cadrele didactice ale Facultăţii de Inginerie, în colaborare cu managerul societăţii Recomsid Hunedoara, ing. dipl. Ion Giurgiu.

Bucuroşi că sunt susţinuţi

Teodora Ungureanu are 29 de ani, este studentă în anul III la specializarea “Autovehicule Rutiere” în cadrul FIH şi spune că bursa primită înseamnă foarte mult pentru ea: “Este o confirmare a faptului că suntem pe drumul cel bun. Mă bucur că doamna Eleonora – Carmen Hărău încurajează performanţa şi perseverenţa studenţilor care chiar vor să facă ceva cu viaţa lor. Mie mi-ar plăcea să devin inginer proiectant, specializat în proiectare asistată de calculator. Sper să reuşesc. Dacă, în general, s-ar manifesta aceeaşi grijă faţă de tineri, nu ar mai pleca atât de mulţi din Hunedoara. Cred că ar fi mai încurajaţi să înveţe mai mult şi să încerce să facă ceva cu viaţa lor”.

“O asemenea iniţiativă ne conferă un plus de încredere şi constituie un ajutor material mai mult decât binevenit”, adaugă colegul ei, Robert Bucevschi, student în anul IV, care se declară pasionat de modelarea tridimensională a autovehiculelor şi care îşi doreşte să activeze în domeniu, după terminarea facultăţii.

Carmen Hărău: " Trebuie să facem fiecare ce poate, mai mult şi mai bine pentru Hunedoara noastră"

Carmen Hărău: ” Trebuie să facem fiecare ce poate,
mai mult şi mai bine pentru Hunedoara noastră”

“Cu ani în urmă nu mă gândeam că aş putea primi o bursă privată din Hunedoara. Orice bănuţ e un ajutor important pentru un student, ştiut fiind faptul că această categorie de tineri supravieţuieşte foarte greu în România. După ce îmi finalizez studiile, îmi doresc să rămân în ţară, să fac perfor­man­ţă aici, de preferat în cerce­tare, dar şi să duc mai departe această misiune de a ajuta studenţii, la rândul meu”, mărturiseşte Bogdan Taiz, student în anul II – master, în specializarea “Ingineria şi managementul sistemelor mecanice”.

O chestiune de responsabilitate

Deputatul PNL de Hunedoara, Eleonora – Carmen Hărău, precizează că bursele “I.C. Brătianu” au fost numite astfel în memoria politicianului care rămâne un  exemplu pentru toţi românii, iar decizia unei asemenea iniţiative a fost luată cu mult înainte de a se implica în politică. “Educaţia este un domeniu extrem de  important. Fiecare om responsabil, care îşi iubeşte ţara şi locul în care s-a născut, trebuie să aibă în vedere asemenea gesturi, pentru că altfel nu ieşim din marasmul  în care ne-am scufundat în ultimele decenii. Este un crez personal al meu, care nu are nicio legătură cu conjunctura ocazională de a fi parlamentar sau politician.
Eu nu m-am implicat în selecţia bursierilor. Mulţumesc doamnei profesor Carmen Alic, doamnei pro-decan Ana – Virginia Socalici, domnului decan Caius Pănoiu şi  domnului inginer Ion Giurgiu de la Recomsid pentru tot sprijinul acordat în desemnarea beneficiarilor. Am avut ocazia să-i cunosc şi eu abia zilele trecute. Sunt  tineri frumoşi, se­rioşi şi performanţi.
Am convins câţiva agenţi economici importanţi din Hunedoara să procedeze la fel, de exemplu ArcelorMittal acordă asemenea 14 burse, şi încerc să conving şi alte  societăţi cu posibilităţi financiare să urmeze acest exemplu. Trebuie să facem fiecare ce poate, mai mult şi mai bine, pentru Hunedoara noastră”, adugă Eleonora –  Carmen Hărău, deputat PNL de Hunedoara.

About Administrator