Cum te numeşti, coruptule? Sunt Al României!

Articolul a fost vizualizat de 1,241 ori

Privesc, gură cască, la filmul realităţii româneşti. Anchetele DNA scot la rampă cârdăşii de o structură aproape extraterestră. Se pare că trebuie rescrise anumite cărţi de căpătâi ale materialismului dialectic. Nu doar comunismul elimină diferenţele de clasă socială. Şi şpaga, furtul, folosul necuvenit pot face asta.
Uitaţi-vă şi dumneavoastră cum toţi devin egali în faţa prăzii! Tenismeni cu miniştri şi directori la stat, oameni de afaceri cu trepăduşi şi bulibaşe, amanţi desăvârşiţi cu şefe de organe, barosani din fotbal cu sexy-judecătoare, şoferi cu primari, parlamentari cu paraşute şi moguli, toţi s-au mufat în solidar la patrimoniul ţărişoarei şi sug tatăăă de parcă ar moşteni pământul.
Am avut de toate în panoplie, dar ne-a lipsit mult în colecţia de şnapani o figură aristocratică. Nu Adrian Năstase, că e un fake. Ceva mai cu sânge cât de cât albastru, peste republicanii ăştia putrezi. Şi iată că domnul Al României nu ne-a lăsat la greu când să ne completăm panarama. Nepot „ilegalizat” al regelui Carol al II-lea, prinzzul Paul, cu voia lui Ion Iliescu, „Al României” în buletin, este astăzi matca într-un dosar penal răvăşitor prin valoarea prejudiciului creat românilor. Ce e de remarcat într-adevăr la acest Al României este că ştie mai bine limba şmenului decât limba ţării. Adică, cum să fii Al României şi să vorbeşti româneşte ca un turc.
Asta e mândria noastră naţională. Cu ea a defilat la braţ şi Ion Iliescu şi mai apoi Traian Băsescu, care i-a şi botezat odrasla într-un eveniment monden de rang prezidenţial. Al României şi consoarta ne-au dat lecţii de rafinament în emisiuni de bon-ton, ne-au salutat din Rolls-uri, au jucat rolul unor modele princiare de conduită şi morală bune de îmbrobodit prostimea. Ba mai mult, în 2000, Alteţa Sa Regală, pe atunci, Paul-Philippe Hohenzollern în buletin, a candidat la funcţia supremă în… republică.
Asta e faţada cea mai hidoasă a statului-mafiot spre care defilam şi încă avem tentaţia să o facem, sub vraja unei vesele manipulări. Mostre din cea mai venală speţă umană ne-au fost tot timpul prezentate într-un glamour garantat de moralitate, competenţă sau bună-credinţă de către reprezentanţi la vârf ai statului. Cu atât mai tare cu cât individul avea potenţial penal mai mare. Iar Prinţul Paul a avut se pare din plin.
DNA spune că Al României&Co. a şmanglit un patrimoniu de circa 130 de milioane de euro prin cumpărare de influenţă, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu.
Ce-ţi poţi dori mai mult de la un prinţ al României? Cel mult un nou botez! Al Lui! Şi de aici e liber să completeze ce vrea domnia sa: Iliescu, Băsescu, Tăriceanu…

About Adrian Sălăgean