Săptămâna economică Nr. 677

Articolul a fost vizualizat de 966 ori

PE PLUS.

Vânzările de produse din carne de porc înre­gistrează în această perioadă o creştere medie de 10-13%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, însă pre­ţurile sunt cu circa 15 procente mai mici, din cauza variaţiilor înregistrate la preţul cărnii de porc pe piaţa europeană, a declarat Vladimir Mănăstireanu, directorul executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), citat de agenţia de presă naţională.

NORME COD FISCAL.

Ministerul Finanţelor Publice a publicat normele de aplicare a noului Cod Fiscal, acestea clarificând prevederile Codului Fiscal, fără a modifica în vreun fel regulile stabilite de acesta, potrivit unui comunicat al mi­nisterului de resort.

AMENDĂ ORANGE.

Grupul francez de telecomunicaţii Orange va trebui să plătească o amendă record de 350 milioane euro pentru că a utilizat practici prin care, datorită poziţiei sale dominante de operator istoric, a pus piedici concurenţei, a anunţat joi Autoritatea franceză de Concurenţă. Practic, Orange ar fi introdus oferte de fidelizare a clienţilor ‘cu programe de co­mercializare’ şi ‘reduceri tarifare contrare concurenţei’.

PREŢ ENERGIE.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat un preţ mediu de producere a energiei hidro mai mare cu 5,51% pentru anul vii­tor şi un avans de 2,57% în cazul energiei nucleare. Pentru anul 2016 au fost preluate pe contracte reglementate cantităţi de energie electrică de 1.454.562 MWh de la Nuclearelectrica şi de 2.697.703 MWh de la Hidroelectrica.

AVERE, SUBSTANTIV FEMININ.

Numărul femeilor miliardare a crescut puţin mai repede decât cel al bărbaţilor miliardari, multiplicându-se de 6,6 ori în ultimele două decenii,­ faţă de 5,2 ori în cazul bărbaţilor. Această evoluţie se datorează mai ales femeilor antreprenor din Asia, anunţă UBS Group AG şi PwC. La nivel mondial sunt 145 de femei miliardare, comparativ cu doar 22 în 1995, iar averea lor medie s-a dublat până la 4,3 miliarde dolari, depăşind averea medie de patru miliarde de dolari a bărbaţilor miliardari. Per ansamblu, cei mai avuţi oameni ai lumii s-au îmbogăţit într-un ritm mai rapid decât cel înregistrat de economia mondială.

About Administrator