Hunedoara va avea un nou bloc ANL

Articolul a fost vizualizat de 1,499 ori

Primăria Hunedoara anunţă că au început procedurile de licitaţie pentru continuarea lucrărilor la cel de-al treilea bloc realizat prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Valoarea estimată a investiţiei este de peste 9.780.000 de lei. Blocul, care va avea 80 de apartamente ce vor fi închiriate, este destinat tinerilor până în 35 de ani. 

Hunedoara va avea un nou bloc ANLÎn Hunedoara au fost ridicate, după 1989, doar două blocuri de locuinţe. Ambele, blocuri ANL. Primul cu 48 de locuinţe, adică 32 apartamente cu câte două camere şi 16 garsoniere, şi un bloc cu 40 de apartamente cu două camere şi 20 de garsonie­re, în total, 60 de locuinţe. Un apartament în aceste blocuri are o suprafaţă de peste 58 de metri pătraţi, fiind cu aproape 10 metri pătraţi (aproximativ 20 la sută) mai mare decât un apartament construit în perioada comunistă. Garsonierele din blocurile ANL sunt şi mai spaţioase: o astfel de locuinţă are între 49 şi 54 de metri pătraţi, o suprafaţă aproape dublă, în comparaţie cu vechile garsoniere, care au, în medie, doar 30 de metri pătraţi. Firma care a ridicat cele două blocuri ANL din Hunedoara este, potrivit reprezentanţilor Primăriei Hunedoara, ISON Trade Construct SRL.

49 de cereri sunt, deja, în aşteptare

Criteriul de atribuire a lucrărilor în baza invitaţiei din 23 noiembrie 2015 este cel al preţului cel mai scăzut, iar finanţarea va fi asigurată exclusiv din fonduri bugetare interne. Blocul va fi construit pe strada Alexandru Vlahuţă, în imediata apropiere a fostei Şcoli Generale Nr. 10 din Hunedoara. Reprezentanta administraţiei publice locale, Silke Oprean, spune că în acest moment există 49 de cereri depuse de hunedorenii care vor să obţină un apartament într-unul dintre blocurile ANL din oraş. Potrivit portalului e-licitaţie.ro, pentru lucrările de construire a noului imobil au fost primite nouă oferte. Câştigătorii licitaţiei înre­gistraţi în sistemul electronic de achiziţii publice sunt, conform anunţului de atribuire, SC Ardealul Oaş SRL, o societate din Huta Certeze, judeţul Satu Mare, în calitate de lider şi Marconst SRL – în calitate de ofertant asociat, o firmă din Marghita, judeţul Bihor. Valoarea totală necesară pentru realizarea lucrărilor prin intermediul celor două firme este de 5.877.000 de lei, fără TVA.

About Ada Beraru