TU ŞTII CE FACE DRUMARUL TĂU? Deszăpezirea drumurilor judeţene sub „lupa” GPS

Articolul a fost vizualizat de 1,470 ori

Utilajele de deszăpezire a drumurilor judeţene pot fi depistate dacă îşi fac treaba de pe site-ul oficial al Consiliului Judeţean Hunedoara. De acum, drumarii nu mai pot să mintă că au curăţat drumurile, fiindcă maşinile sunt monitorizate permanent prin sisteme GPS.  

MAIN Drumuri zapada gps„Fiindcă iarna nu-i ca vara”, şefii judeţului au promis să nu se mai lase „surprinşi” că ninge-n ianuarie şi drumurile judeţene dispar sub stratul gros de zăpadă de parcă n-ar fi. Preşedintele Adrian David s-a ţinut de cuvânt şi a obligat drumarii care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor judeţene să-şi doteze utilajele cu sisteme de localizare GPS, astfel încât să poată fi monitorizate la orice oră.

Să n-avem vorbe…

Informaţiile apar pe pagina oficială a Consiliului Judeţean Hunedoara, www.cjhunedoara.ro, imediat sub poza de deschidere, sub titlul „Localizare maşini deszăpezire”. Accesând pagina autorităţilor judeţene, se poate şti dacă maşinile sunt la lucru sau în staţionare şi pe care tronsoane curăţă drumul în acel moment. De asemenea, apar date despre şofer şi o adresă de email prin care pot fi contactaţi drumarii. Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, a impus aceste dotări pentru a elimina orice discuţie şi urmă de îndoială privind corectitudinea autorităţilor judeţene de asigurare a acestui serviciu plătit din bani publici.

Cine deszăpezeşte şi pe câţi bani

De asemenea, autorităţile judeţene au pus la vedere banii plătiţi în contractele de deszăpezire pentru drumurile judeţene din Hunedoara. De zona Deva – Brad – Păuliş se ocupă firma Trans Construct SRL Visca, contra sumei de 497.500 lei, contractul de deszăpezire pentru zona Haţeg – Hunedoara – Călan a fost câştigat de SC Drupo SRL Călan, care va primi 400.000 de lei, zona Orăştie va fi deszăpezită de SC Viva Construct SRL Deva, pentru 298.500 lei, iar drumurile judeţene din Valea Jiului sunt curăţate de SC Comexim R SRL Lupeni, contractul având o valoare de 300.000 lei.

About Marcel Bot