Valea Jiului trece pe galben. Primarul Municipiului Petroşani candidează pentru PNL

Articolul a fost vizualizat de 1,760 ori

Liberalii au dat lovitura prin recuperarea „fiului risipitor”, primarul Tiberiu Iacob Ridzi. Fost preşedinte al PDL Hunedoara, primarul municipiului Petroşani a revenit alături de foştii săi colegi în noul PNL. Această mutare dă peste cap calculele PSD-ului care spera să câştige Valea Jiului la pas, iar judeţul să îl ia fără să se mai bată pentru
electoratul devean.

MAIN ridzi PNL (1)Ştirea cea mai tare a săptămânii în materie de politică a venit de la organizaţia judeţeană PNL Hunedoara, care a anunţat trecerea lui Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani, la PNL şi înscrierea acestuia în cursa electorală pentru un nou mandat la primărie din partea li­beralilor.

UNPR rămâne pe sec

Tiberiu Iacob Ridzi este un politician care are un cuvânt greu de spus în Valea Jiului, nu numai în oraşul pe care îl conduce. Mişca­rea strică socoteala pesediştilor care se bazau pe faptul că primarul UNPR le va aduce suficiente voturi pentru Consiliul Judeţean, astfel încât ei să nu fie nevoiţi să lupte pentru câştigarea electoratului din Deva, unde nici măcar nu au desemnat un candidat. Pe de altă parte, UNPR a cam rămas cu mâna goală la o eventuală negociere cu PSD-ul pentru locale. Fără Ridzi, preşedintele Haralambie Vochiţoiu nu prea mai are multe de oferit partenerilor pesedişti. Mai mult, există zvonuri cum că şi primarul oraşului Geoagiu ar fi interesat să treacă la partidul lui Mircea Geoană. E de înţeles supărarea lui Vochiţoiu, care încearcă să acrediteze ideea că primarul municipiului Petroşani ar fi fost luat „cu japca”, prin şantaj, de liberali, o răutate gratuită şi fără acoperire.

Se încinge piaţa transfe­rurilor

Nici strategii „batalionului” UNPR şi nici „vizionarii” PSD nu au luat în calcul faptul că Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, este din Valea Jiului şi se bucură de susţinere şi cre­dibilitate. Era de aşteptat că Da­vid va încerca să atragă de par­tea sa şi a PNL cât mai mulţi oameni cu notorietate. Tiberiu Iacob Ridzi nici nu era prea greu de convins să facă pasul spre PNL, fiind un politician cu convingeri de dreapta care ajunsese la un moment dat să conducă organizaţia judeţeană a PDL. Greu de anticipat cu ce replică va veni PSD la această mutare. Racolarea primarilor de comună nu mai este o soluţie suficientă, iar o bătălie pentru Deva ar strica prea multe jocuri de culise. Oricum, piaţa transferurilor politice se încinge de la o săptămână la alta.

About Marcel Bot