Primarii PSD critică „aberaţiile” Codului Fiscal, cod croit de Guvernul Ponta

Articolul a fost vizualizat de 1,171 ori

Primarul Orăştiei s-a prins că nu e bun Codul Fiscal abia acum, când trebuie să dea explicaţii alegătorilor. Ovidiu Bălan cere parlamentarilor să umble la creaţia guvernării PSD pentru a corecta „aberaţiile”. 

main balan codulPrimarii se pare că nu au citit Codul Fiscal până când au fost obligaţi să dea socoteală alegătorilor pentru mărirea impozitelor. La Orăştie, mai bine de jumătate dintre locuitorii municipiului vor plăti impozite cu 300 de lei mai mari din cauza unei reglementări din noul cod fiscal potrivit căreia o suprafaţă de 400 de metri pătraţi de teren este impozitată ca şi curte, chiar dacă în realitate pe acel teren creşte grâu, este livadă ori vie.

Cine face şi desface, tot timpul are ce face

O altă aberaţie a codului fiscal ce îl supără pe Bălan este aceea că municipiul Orăştie este tratat cu pretenţii fiscale precum municipiul Sibiu, fosta capitală culturală a Uniunii Europene, unde resursele financiare sunt mult mai mari comparativ cu municipiile mici. Apoi, social-democraţii au desfiin­ţat impozitul progresiv pentru proprietarii cu mai multe imobile. „Cred că acest Cod Fiscal poate fi atacat şi la Curtea Constituţională şi la Avocatul Poporului. Cred că trebuie să se facă ceva urgent. Trebuie să se corecteze de urgenţă. Am făcut toate demersurile împreună cu parlamentarii PSD”, a mai spus Bălan. Ca şi cum acest Cod Fiscal a fost întocmit de extratereştri, nu de guvernul PSD. De parcă nu majoritatea croită în jurul PSD-ului a trecut prin vot Codul Fiscal, iar acum salvarea ar putea veni doar de la ei.

About Marcel Bot