Manele politice pentru falimentul CEH. Preşedintele PSD Hunedoara dă vina pe două doamne cu ascendent în OMV

Articolul a fost vizualizat de 1,238 ori

Laurenţiu Nistor a găsit o manea electorală cu care să defileze în cazul dezastrului economic de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH). Potrivit liderului PSD Hunedoara, două doamne au dus de nas trei guverne ca să promoveze interesele OMV-Petrom printr-un faliment fraudulos la CEH.   

Ceh si psdGăselniţa a fost aruncată în lume pe parcursul unei confe­rinţe de presă în care Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, vorbea despre obiectivele PSD faţă de CEH. PSD are planuri mari cu angajamentele din 2012 care sunt valabile şi pentru campania din 2016, cu condiţia, fireşte, ca mineritul să nu dea ortul popii până atunci.

Sfinţii PSD şi două doamne tare „ale dracului”

Falimentul CEH a fost explicat de Laurenţiu Nistor printr-o teorie ocultă pe care o redăm întocmai. „Interesele meschine sunt foarte mari şi depăşesc sfera noastră, mult-mult mai sus, iar la ora actuală primul concurent şi primul care vrea să dispară Complexul Energetic Hunedoara este OMV-Petrom care doreşte să pună mâna pe certificatele de CO2. Cum vă explicaţi că în Minister (Ministerul Energiei – n.n.), astăzi, (sunt) cele două doamne din Consiliul de Administraţie, iar bărbaţii lor sunt directori generali în OMV Petrom? (…) Vă spun că cele două doamne n-au fost schimbate nici de ministrul Nicolescu, de tehnocratul Nicolescu care le-a găsit acolo, Gerea nici atât nu a reuşit, iar acest domn ministru acum nou nici atâta nu vrea să le schimbe. (…) Am declarat-o public şi la microfonul parlamentului că eu, personal, care n-am făcut niciodată astfel de lucruri, voi face o denunţare din asta să vedem ce se întâmplă”, a spus Nistor. Clasa politică a fost îngenuncheată de două doamne măritate cu directori OMV, iar mineritul moare din cauza lor. Politicienii şi cumetriile lor de interese cu căpuşele CEH-ului nu mai au loc în povestea falimentului fraudulos. Pe ei trebuie să-i luăm de buni, măcar în anii electorali, că de aia mai avem drept de vot…

Aceleaşi lozinci ca în 2012

Valeriu Zgonea a vorbit la Hunedoara în lozinci însufleţite despre obiectivele PSD legate de CEH. „Preocuparea noastră este să găsim soluţii. Preocuparea noastră sunt oamenii, locurile de muncă. Acesta a fost angajamentul în 2012, acesta este și în 2016. Dacă nu eşti în stare să generezi locuri de muncă, măcar nu le tăia. (…) Trebuie să găsim o soluţie raţională pentru CEH. Aici este vorba de o zonă monoindustrială care trebuie transformată într-un alt tip de produs. Noi am investit în turism, în atragerea de fonduri europene, în schimbarea infrastructurii, astfel încât să putem să relocăm companii europene în această zonă. Planul pe care l-am aplicat a fost un plan de succes”, a declarat Zgonea. În ciuda „planului de succes” cifrele se încăpăţânează să le strice pesediştilor planul. CEH a intrat în procedură de insolvenţă la începutul lunii ianuarie 2016 pentru datorii acumulate în sumă de peste 1,2 miliarde de lei.

About Marcel Bot