TENSIUNI ARTIFICIALE ÎN CONSILIUL LOCAL HUNEDOARA. Sala de şedinţe, transformată în teren al încleştărilor electorale

Articolul a fost vizualizat de 1,367 ori

Ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Hunedoara a fost întreruptă, iar mai multe proiecte ale administraţiei locale nu au intrat în dezbatere publică, după ce o parte dintre consilierii locali şi viceprimarul Dan Bobouţanu s-au retras. Nu este pentru prima dată când au loc incidente de acest fel în sala de şedinţe a primăriei. Şi dezbaterile publice din ultimele luni s-au dovedit la fel de tensionate. 

tensiune hdViceprimarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu, şi consilierii locali ai Partidului Social Democrat au părăsit sala unde luni a avut loc şedinţa Consi­liului Local Hunedoara. Şe­dinţa a fost întreruptă încă dinainte de a se adopta ordinea de zi, iar multe dintre proiectele de interes pentru hunedoreni nu au mai putut intra în dezbatere publică.

Viceprimarul se plânge că sunt prea multe proiecte

Boicotul şedinţei a fost iniţiat de viceprimarul Hunedoarei şi, potrivit acestuia, a fost cauzat de încălcări de procedură. „În repetate rânduri, grupul consilierilor locali PSD-UNPR-ALDE, cât și Instituția Prefectului, au atras atenția asupra modului în care se desfășoară ședințele Consiliului Local Hunedoara, prin introducerea pe ordinea de zi a unui număr mare de proiecte, multe dintre acestea fiind repetate în mod obsesiv, după ce au fost respinse anterior, cât și prin introducerea unor proiecte suplimentare care nu pot fi dezbătute în timp util de către comisiile de specialitate. Considerăm că acest lucru nu face decât să producă disfuncționalități în activitatea consiliului local, dar mai ales faptul că anumite proiecte sunt introduse cu dedicație!”, a reclamat Dan Bobouţanu. Şedinţa de Consiliul Local s-a reluat după înlocuirea preşedintelui de şedinţă şi s-a desfăşurat în absenţa consilierilor locali care şi-au părăsit locurile.

„Nu cred că cei de la PSD au fost aleşi să părăsească şedinţele”

Primarul Hunedoarei, Viorel Arion, s-a arătat nemulţumit faţă de atitudinea consilierilor care nu au mai vrut să participe la şedinţă, pe care o consideră un joc politic. „Cei de la PSD se opun dezvoltării Hunedoarei. Ei au fost trimişi în Consiliul Local de către hunedoreni, pentru a contribui la dezvoltarea oraşului, însă de aproape un an ei sabo­tează orice proiect, iar situa­ţia a culminat cu părăsirea şedinţei.Nu cred că pentru asta au fost aleşi. Au fost multe proiecte, dar ele sunt în favoarea Hunedoarei şi trebuie supuse aprobării Consi­liului Local”, a afirmat Viorel Arion.
Nu a fost primul incident cu substrat electoral petrecut în ultimele luni în Consiliul Local Hunedoara. În această perioadă, fiecare şedinţă ordinară a administraţiei locale, dar şi unele dintre dezbaterile publice găzduite de sala de şedinţe a primăriei, cum au fost cele legate de viitorul centru pietonal din Hunedoara, s-au transfomat în dispute politice, în care limbajul civilizat şi-a găsit cu greu loc. Sunt şanse mici însă ca situa­ţia din Consiliul Local Hunedoara să redevină la fel de liniştită ca în primii trei ani de mandat ai administraţiei locale, în contextul apropierii datei alegerilor.

About Daniel Guta