Despre funie în casa spânzuratului. PSD a început cenzura taman cu Legea „pumnului în gură”

Articolul a fost vizualizat de 1,400 ori

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a exersat cenzura liberei exprimări tocmai când era în discuţie proiectul lui Dragnea, „legea pumnului în gură”, o dovadă cât se poate de evidentă că între vorbele şi faptele liderilor PSD e un hău devastator. Mai mult, şeful Camerei a cerut abuziv reluarea procedurile de vot, deşi legea fusese respinsă. 

Momentul în care preşedintele PSD al Camerei Deputaţilor i-a tăiat microfonul deputatului PNL, Carmen Hărău

Momentul în care preşedintele PSD al Camerei Deputaţilor i-a tăiat microfonul deputatului PNL, Carmen Hărău

Primele efecte ale legii pumnului în gură le-a încasat deputatul Carmen Hărău în şedinţa din 24 februarie, când preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, i-a tăiat microfonul. „Eram la tribună, explicând că legea defăimării a căzut, iar relua­rea votului este un mare abuz… Apucasem să enunţ câteva dintre problemele grave ale românilor, care fac ţara să fiarbă şi de care ar trebui să ne ocupăm urgent. I-am somat să nu facă, din nou, Parlamentul de râs! Dar PSD nu acceptă să audă şi să se audă critici la adresa lor!”, spune deputatul PNL în urma incidentului.

Atunci când un sculer-matriţer ajunge al treilea om în stat

Iată câteva dintre criticile pe care Valeriu Zgonea ar fi preferat să nu fie auzite. „PSD determină această nebunie (Legea Defăimării, n.red.) în timp ce ţara fierbe, cu şomajul în creştere abruptă din cauza lipsei finanţărilor europene, cu fermierii disperaţi că nu-şi primesc banii legal cuveniţi, cu minerii din Valea Jiului în grevă, blocaţi în galerii, cu energeticienii din Complexul Energetic Hunedoara dispe­raţi că-şi vor pierde locurile de muncă. Constatăm, cu această ocazie, că noua conducere PSD are tendinţa de a transfera modul dictatorial de conducere a partidului în Parlament. Boxerul de serviciu al PSD, domnul Zgonea, a fost scos în ring să pună pumnul în gura tuturor parlamentarilor care nu-şi subordonează discursul scopurilor PSD. Şi o face cu abnegaţie şi fermitate, cu determinare, la comanda partidului, care l-a promovat de la bancul de sculer-matriţer la demnitatea de a fi al treilea om în stat!”, scrie deputatul PNL.

Moftul şefului, la rang de lege în PSD

Legea pumnului în gură nu a fost votată nici măcar de toţi pesediştii, deşi se aflau în sală. „Mai precis, ei nu îndrăznesc să-i spună preşe­dintelui PSD, domnului Dragnea, că legea domniei sale este nedemocratică, dar nici nu se simt bine pe listingul scos după votul electronic ca votanţi ai acestei bazaconii! Numeroşi deputaţi PSD s-au înregistrat prezenţi, dar au băgat capul în nisip şi n-au votat la acest punct al ordinii de zi!”, spune Hărău, care constată că PSD nici măcar nu mai încearcă să disimu­leze dispreţul faţă de propriul electorat. „Nu mai mimează preocuparea pentru proble­mele oamenilor, ceea ce ar putea însemna că se simte în siguranţă din punct de vede­re electoral, pe seama electoratului său captiv şi obedient din zona asistaţilor social, dependent de stat. Ei, dar n-ar fi prima oară când PSD constată că planul de acasă şi cel din târg… nu prea se potrivesc!”, este de părere deputatul liberal.

„PSD face de râs, din nou, Parlamentul României”

În toiul scandalului, liderii PSD au dat vina pe sistemul electronic de vot care, chipurile, s-ar fi defectat şi din această pricină ar fi picat la vot Legea pumnului în gură, iniţiată de Liviu Dragnea. „Ştim bine că acesta a fost un tertip de reluare a votului pentru legea lui Dragnea, o lege profund nedemocratică! N-are nevoie de revizie sistemul de vot! Are, însă, nevoie de revizie PSD! Aşa că am rugămintea către colegii social-democraţi: să-l bage urgent în revizie, să-i mai greseze mecanismele ruginite, moştenite de la comunişti, cu democraţie, onestitate şi, de ce nu, cu ceva bun-simţ auten­tic românesc. Nu de alta, dar PSD face de râs, din nou, Parlamentul României!”, a concluzionat deputatul Carmen Hărău.

About Marcel Bot