Fotbal – liga a III-a, seria a IV-a. DEVENII, LA PATRU MINUTE DE VICTORIE

Articolul a fost vizualizat de 1,209 ori

Aflaţi în a doua jumătate a clasamentului după prima jumătate a campionatului, CNS Cetate a început returul cu un meci în deplasare, la ACSO Filiaşi, echipă pe care o învinseseră în tur, sub ”Cetate”, cu 3-1.
Cetate DevaPe un teren complet impracticabil, din cauza ploii torenţiale care a căzut pe toată durata meciului, confruntarea dintre gruparea doljeană şi CNS Cetate Deva a fost una de luptă, una surdă, fără virtuţi tehnice deosebite, lucru care a avantajat echipa lui Ionel Luţă. Făgărăşanu a semnat prima ocazie a oaspeţilor, şutul lui de la 20 de metri fiind parat de Lascu. Oltenii au replicat prin Mâinerici, acesta reuşind să introducă balonul în poartă, dar golul lui a fost anulat pentru offside. Deschiderea scorului avea să se producă în cel de-al doilea mitan, mai precis în minutul 69, când devenii au executat un corner, iar Mintaş şi-a marcat debutul oficial pentru noua sa echipă cu gol, reluând pe spate, cu capul, în plasa porţii lui Lascu. Partida curgea spre un succes al elevilor lui Ma­rius Sîrbu, dar, în minutul 86, doljenii au reuşit să egaleze la unu, tot în urma unei faze fixe. A fost o lovitură de colţ, îndelung contestată de oaspeţi. Mingea centrată în careu a fost reluată de N. Popescu, cu o lovitură de cap, în plasa porţii lui Raţ, gazdele reuşind astfel să salveze un punct.

”Terenul ne-a anulat plusul de valoare”

Deşi echipa lui a debutat fără înfrângere în acest retur, antrenorul Marius Sîrbu s-a declarat uşor nemulţumit de cele două puncte pierdute. ”Am jucat pe un teren impracticabil, care ne-a anulat nouă plusul de valoare. A avantajat în schimb un joc de luptă şi implicit echipa gazdă, adeptă a acestui stil. Din păcate, golul egalizator a venit în urma unei greşeli majore de arbitraj, în sensul că lovitura de colţ din care a ieşit golul nu trebuia acordată, a fost clar, aut de poartă. Dar asta este, mă bucură faptul că jucătorii au arătat o atitudine pozitivă şi, până la urmă, este un punct câştigat în deplasare”, a spus Marius Sîrbu. Pentru CNS Cetate Deva vor urma două săptămâni de pauză, trupa ”alb-albastră” urmând să stea în a doua etapă din retur. Următorul meci al grupării din reşedinţa judeţului se va juca pe 19 martie, tot în deplasare, la Pandurii II Tg.Jiu.

ACSO FILIAşI – CNS CETATE DEVA  1 – 1 (0 – 0)

Au marcat: N. Popescu (min. 86)/ Mintaş (min. 69)

ACSO FILIAŞI: Lascu – Orban, Istudor, Lupu, Neacşu (min. 83, Tănase) – N. Popescu, Georgescu – Mâinerici (min. 64, Pârvuică), Petcu (min. 60, Moraru), Stoichiţoiu (min. 73, Obeanu) – Duriţă.
Antrenor: Ionel Luţă.
CNS CETATE DEVA: Raţ – Kelemen, Dosan, Mintaş, Doboş – J. Vajda (cpt), Buzducea – Şaucă, Făgărăşanu, Grunţă – Lintaru (min. 82, Suciu).
Antrenor: Marius Sîrbu.
Arbitru: Marius Chiţu (Târgovişte)
Asistenţi: Cătălin Duţu (Târgovişte) – Cătălina Nan (Rm. Vâlcea)

About Ion Bădin