BETEGI DE CUŞTIRIŢĂ (NEASTÂMPĂR). Transferurile politice curg în ritm ameţitor înainte de facerea listelor

Articolul a fost vizualizat de 1,367 ori

Vânzoleală mare pe scena politică a judeţului. Politicienii schimbă partidele mai des ca navetiştii autobuzele. (Pentru Marian Munteanu, comparaţia nu-i valabilă, fiindcă el nu schimbă microbuzele deloc. Doar partidele). Candidaţii trec într-un iureş nebun de la un partid la altul şi calcule electorale se alterează înainte de a fi studiate.

migratii politiceOrganizaţia judeţeană ALDE Hunedoara este campioană la migranţi politici. Trupa de strânsură se destramă în ritm continuu. Marian Munteanu a lăsat un post de consilier local PNL la Deva pentru a trece co-preşedinte la ALDE. Munteanu a fost executat de Tăriceanu fără explicaţii. Nelu Ardeleanu, înlocuitorul lui la şefia ALDE Hunedoara, nu are răspunsuri pentru că n-a îndrăznit să-şi întrebe stăpânii de la Centru. De ce? Marian Munteanu s-a repliat repede pe un post de condu­cere la partidul lui Geoană, vicepreşedinte pe judeţ la PSRO Hunedoara. Emanuel Clej venise cu un statut de lider de la PNL – partea PDL, şi a ajuns co-preşedinte ALDE Deva. A plecat trântind uşa politicii definitiv. Gabriela Gors Maracu, Iulian Stoian şi Ovidiu Rotea, toţi cu funcţii de conducere în ALDE, au părăsit şi ei corabia. Se pregăteşte de plecare Bogdan Pop, liderul tinerilor ALDE. Marius Samfirişcă – „gondolier veneţian” venit în alianţă pe valurile PC – se teme că va fi săpat de colegi, care vor să-i sufle postul de co-preşedinte. Cine să mai lucreze la săpat în ALDE? Bârfa politică îl transferă pe Florin Oancea candidat ALDE la Deva. E ca şi cum fostul liberal ar încerca să se sinucidă politic a doua oară.

Plouă cu stele (meteo­riţi), cad bolovani

De la liberali a plecat Vasile Bârea, consilier judeţean, care vrea să candideze la Primăria Brad susţinut de Partidul Naţional Democrat. De la PSD a tulit-o Marin Colţescu, tot fost consilier judeţean, care s-a mutat la PNL. Şi tot la liberali a ajuns şi Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani, care a dat peste cap toate calculele electorale şi a compromis definitiv o alianţă electorală cu liste comune între UNPR şi PSD. Pesediştii par că nu se dezmeticesc şi au aruncat în lupta pentru fotoliul de primar la Deva un medic de urgenţe a cărui nume ne scapă… Probabil un foarte bun profesionist ce ar putea resuscita pesediştii bucată cu bucată, dar e puţin probabil să scoată partidul de pe aparate. Lista transferurilor este mult mai lungă şi „mercato” politic nu s-a încheiat.

About Marcel Bot