Administraţie 100 %. Primăria Hunedoara anunţă că astăzi începe reabilitarea a 14 străzi din Hunedoara

Articolul a fost vizualizat de 1,277 ori

Consiliul local Hunedoara are în plan reabilitarea mai multor străzi, iar pentru 14 dintre acestea are şi un termen de finalizare: 3 luni, cu începere din data de 8 martie. Alte trei străzi, un parc, o porţiune de drum comunal, dar şi lucrările de reabilitare termică a două şcoli aşteaptă şi ele finalizarea, cel mai târziu în toamna acestui an.

Costuri de până la 590.000 de lei

aaaaaaaaaaaaaaaStrăzile pentru care s-a dat ordin de începere a lucrărilor în data de 8 martie sunt 22 Decembrie, sectorul cuprins între bulevardul Traian şi Poarta Zgurii, strada Cernei, strada Crişan, străzile Re­voluţiei, Bucegi, Buituri, Lătureni, Laminatorului, Alecu Russo, Dr. Marinescu, Vânătorului, Grădinilor, Cloşca, Avram Iancu, Turnătorului, Constantin Bursan, dar şi Piaţa Iancu de Hunedoara, cu o valoare estimată a investiţiei de peste 480.000 de lei. Sumele alocate pentru reabilitarea străzilor amintite sunt cuprinse între 185.000 de lei, bani care vor fi alocaţi pentru reabilitarea străzii Cernei, de pildă, şi aproape 590.000 de lei, pentru strada Turnătorului.

Asfaltarea începe chiar azi

„Unii constructori s-au apucat, deja, de lucru. Staţia de asfalt de la Călan începe să funcţioneze chiar astăzi, aşa că se va putea intra în forţă pe toate străzile amintite”, precizează primarul Hunedoarei, Viorel Arion. Consiliul local are în vedere şi reabili­tarea drumului comunal
113 A, pe o porţiune de 600 de metri, cuprinsă între limita actuală a asfaltului şi intersecţia cu strada Ştrandului. Pentru această lucrare autorităţile estimează un cost de peste 520.000 de lei. Tot anul acesta Primăria are în plan şi reabilitarea aleilor din parcul Corvin, lucrare care va costa peste 570.000 de lei. „Conform legii, nu poţi să demarezi o lucrare, decât atunci când ai bani în buget pentru acest lucru. Noi am alocat din bugetul creditelor bani pentru lucrările de rea­bilitare a străzilor, după care am depus documentaţia la Ministerul Dezvoltării şi, în momentul în care am primit bani prin programul naţional de Dezvoltare Locală, am rea­locat sumele din bugetul creditelor pentru reabilitarea altor străzi”, explică edilul-şef al Hunedoarei.

About Ada Beraru