MAI BINE ÎN 10 DECÂT ÎN 11!

Articolul a fost vizualizat de 1,114 ori

După înfrângerea mai mult decât rușinoasă suferită în runda trecută la Alba Iulia, în fața celor de la Performanța Ighiu, FC Hunedoara a revenit pe ”Michael Klein” cu gândul de a bifa primul succes din acest retur. Mai ales că adversarul pe care urma să îl întâlnească era unul la îndemână, CS Ineu, grupare situată în partea a doua a clasamentului, pe care o învinseseră și în tur, chiar în fieful ei.

Repriză neagră pentru gazde

main mai bine in 10 decat in 11Pe un frig pătrunzător și cu doar vreo 200 de spectatori în tribune, ”alb-albaștrii” au început în ofensivă, Daniel Creciunesc șutând puternic de la 35 de metri, dar pe lângă (min. 5). Oaspeții au replicat în mi­nutul 12, când Huțanu a trimis spre colțul scurt un balon care i-a revenit dintr-o ”contră”, dar balonul nu a prins cadrul porții. Cinci minute mai târziu, golgeterul hunedorenilor, Iulian Tecsi, care avea să fie, până la final, omul meciului, a pătruns pe flancul drept, a trimis în dia­gonală de la 14 metri, portarul Mitrea a scos cu piciorul în față, dar Bloj a reluat anemic. Și de aici, elevii lui Mircea Alic jr. nu au mai reușit nimic, continuând parcă evoluția palidă din etapa trecută. Tânăra echipă ineuană nu a stat pe gânduri și a îndrăznit mai mult în plan ofensiv, iar acest lucru avea să se reflecte și pe tabela de marcaj. Era minutul 32 când oaspeții au beneficiat de o lovitură liberă de la circa 25 de metri lateral dreapta. Un echipier i-a mișcat balonul lui Botaș, care l-a trimis perfect spre vinclul din colțul scurt, Ciubotariu reușind doar să-l a­tingă în drumul său spre plasa porții. Problemele păreau să se acutizeze și mai rău în mi­nutul 35, când Simionov a vă­zut al doilea ”galben” și implicit cartonașul ”roșu”, fiind trimis mult prea devreme la vestiare. Cred că a fost totuși un exces de zel al ”centralului” Cătălin Roșu, mijlocașul hunedorenilor făcând un henț neintenționat. Descumpăniți de rezultatul de pe tabela de marcaj și rămași și în inferioritate numerică, elevii lui Alic jr. nu mai reușesc să reacționeze, arădenii reușind să mai înscrie un gol în primul minut al prelungirilor, la o lovitură liberă executată de pe dreapta, când Mașniță a trimis cu capul în gol, dar punctul nu a fost validat, atacantul fiind în poziție afară din joc.

Au întors rezultatul în 120 de secunde

Mult mai activi aveau sa fie cei de la FC Hunedoara în debutul celui de-al doilea mitan, în tentativa de a forța golul. În minutul 47, Daniel Creciunesc și-a mai încercat încă o dată șansa, șutul trimis de la 25 de metri fiind scos de portar în corner. Presiunea la poarta oaspeților crește, aceștia nereușind să fructifice omul în plus. În minutul 57, Bloj intră în careu, trimite de la 12 metri în colțul scurt, dar același goalkeeper salvează în corner. Din lovitura de colț, mingea a ajuns la același Bloj, care a trimis cu capul, dar Mitrea este acolo și trimite din nou în corner. O nouă trimi­tere a mingii în careul advers și, urcat în ofensivă, fundașul central Mardare trimite din 4 metri, dar același Mitrea pare de netrecut. Era clar că sub acest asediu trebuia să vină și golul sau golurile mult dorite de puținii suporteri aflați în tribune. Și egalitatea va fi restabilită în minutul 62. Intrat pe gazon cu 10 minute mai înainte, în locul lui Drăgoescu, Lazea s-a înfiltrat în careu pe partea stângă, fiind ”agățat” în apropierea tușei de portarul ineuan, iar arbitrul a arătat, fără ezitare, punctul cu ”var”. Tecsi și-a asumat răspunderea executării penalty-ului acordat, înscriind cu multă siguranță, Mitrea plecând în dreapta, iar mingea s-a dus în stânga lui. Pe val, hunedorenii vor recidiva în mi­nutul 64 prin același Iulian Te­csi care, de la 12 metri și tot de pe partea stângă, a trimis spre colțul lung, profitând și de gafa aceluiași Mitrea, căruia i-a trecut balonul pe sub el. Un 2-1 nesperat după primele 45 de minute, dar meritat după aspectul a ceea ce se întâmplase în primele 20 de minute din actul secund. Finalul va fi însă unul extrem de tensionat, cu oaspeții atacând cu toate liniile în încercarea de a egala. Și au avut câteva oportunități favorabile, dar le-au ratat. În minutul 82, Mașniță a pătruns în careu, a trimis spre poartă, Ciubotariu a respins în lateral, dar Huțanu nu a mai ajuns la minge. Egalarea putea să vină însă în minutul 89, când Hulbăr a șutat de la 23 de metri, dar balonul a întâlnit transversala porții. Gazdele au răsuflat ușurate odată cu fluierul de final, reușind primul succes al returului, care le dă speranțe pentru derbyul județean de vineri, când se vor deplasa la Deva, pentru a da piept cu CNS Cetate, care s-a întors și ea cu trei puncte din Gorj, 2-1 cu echipa secundă a celor de la Pandurii Tg. Jiu. În tur, FC Hunedoara s-a impus în propriul fief cu un concludent 3-1.

About Ion Bădin