EVENIMENT. Agenda Femeilor Liberale din România s-a scris în Hunedoara

Articolul a fost vizualizat de 1,170 ori

Femei liberale cu putere de decizie din întreaga ţară s-au reunit pentru două zile în municipiul Hunedoara pentru a completa Agenda Femeilor Liberale cu proble­mele hunedorenilor. Concluziile vor intra într-un program ce va fi susţinut de demnitarii Partidului Naţional Liberal în Parlamentul României şi la Guvern.   

Femeile liberaleEvenimentul s-a desfăşurat în aula facultăţii de Inginerie, în zilele de 25 şi 26 martie 2016, iar la dezbatere au luat parte femei liberale din tot judeţul şi invitaţi din ţară, alături de autorităţile locale. La dezbateri au participat Lucia Varga, deputat şi preşedinte al Organizaţiei Femeilor Li­berale (OFL), Mihaela Popa, senator PNL Iaşi, Mariana Câmpeanu, senator PNL Hunedoara, Mihaela Miroiu, profesor universitar la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Ciprian Dobre, preşedintele Ligii Aleşilor Locali PNL.
„Am reuşit să folosesc această ocazie, cu bună­voinţa domniilor lor care s-au deplasat în judeţul nostru de la distanţă mare, să facem o informare pe agenda hunedorenilor, a femeilor hunedorene în principal, într-un judeţ care are din nou pro­ble­me mari. Este vorba de Complexul Energetic Hunedoara, pe care ne străduim din răsputeri noi, cei din echipa liberală din judeţ, să-l revigorăm şi să promovăm tot ceea ce poate fi promovat în judeţul Hunedoara”, a declarat deputatul PNL Carmen Hărău, gazda evenimentului.

Sănătate, educaţie, familie

Au fost puse în atenţie subiecte care preocupă în general electoratul feminin: sănătate, educaţie, violenţa domestică, familie şi demografie, precum şi identificarea problemelor cu care se confruntă femeile din judeţul Hunedoara. „Facem acest proiect în pragul alegerilor pentru că vrem să definim foarte clar aceste probleme şi să consultăm electoratul, dacă soluţiile identificate de noi sunt de fapt şi cele aşteptate de electorat. Aşa că, le-am cerut colegelor din Hunedoara şi din ţară să transmi­tă propunerile concrete de politici locale, judeţene şi naţionale. De fapt, încercăm să facem o altfel de poli­tică. Cetăţenii ne-au cerut să facem o altfel de politică, o politică deschisă către cetăţeni, care să fie făcută împreună cu cetăţenii, cu societatea civilă şi prin care să arătăm că avem soluţii concrete pentru problemele oamenilor”, a explicat Lucia Varga, preşedintele OFL România, rostul dezbaterii de la Hunedoara.

About Marcel Bot