FOTBAL – LIGA A III-A, SERIA A IV-A. O NIMICA TOATĂ, I-A CIURUIT!

Articolul a fost vizualizat de 1,110 ori

”Pentru mine personal este un meci ca oricare altul. Cei de la Deva sunt cu orgoliul rănit după eșecul suferit în turul de campio­nat, meci în care i-am dominat clar la toate capitolele. Sunt încrezător în echipa mea, avem un moral destul de bun după victoria obținută pe teren propriu, contra formației din Ineu. Sunt sigur că vom câștiga meciul atât pe teren cât și în tribune”, declara golgeterul echipei hunedorene, Iulian Tecsi.

 Galeria FC Hunedoara nu a fost ajutată deloc de evoluţia din teren

Galeria FC Hunedoara nu a fost ajutată deloc de evoluţia din teren

”Suntem conștienți că întâlnim o echipă foarte bună, care a avut ca obiectiv promovarea și s-a luptat pentru ea, mai tot timpul în ultimii ani. Este o echipă de tradiție, cu jucători de valoare, care, spre deosebire de noi, sunt conectați doar la fotbal. Hunedoara pleacă cu prima șansă, dar eu am încredere în echipă și jucătorii mei. Sunt convins că vom face un meci frumos și vom obține puncte”, declara , prefațând acest derby județean, antrenorul celor de la CNS Cetate Deva, profesorul Marius Sîrbu.
Erau doar două dintre declarații­le venite din cele două tabere rivale, în partida tur de la Hunedoara, gazdele, conduse atunci de pe banca tehnică de Victor Roșca, impunându-se fără probleme, cu 3-1. Ce s-a realizat din ceea ce a spus Iulian Tecsi s-a văzut vineri după amiaza pe stadionul Cetate. În tribune, acolo unde s-au aflat vreo 400 de spectatori, mulți dintre ei veniți de la Hunedoara, oaspeții au câștigat net duelul galeriilor, ”Peluza Nord” cântând și încurajându-și favoriții pe parcursul celor 90 de minute. Păcat de efortul pe care l-au făcut, pentru a doua oară în acest retur, pentru că, la fel ca la Alba Iulia, în meciul de acum două etape cu Performanța Ighiu, au trebuit să îndure o nouă umilință. Din nou un 0-4, după o evoluție execrabilă a jucătorilor lui Mircea Alic jr

Și-au luat revanşa cu vârf şi îndesat.

Jocul din teren ne-a arătat o echipă, CNS Cetate Deva, care a evoluat cu determinare și mare ambiție și care și-a dorit mai mult ca oricând revanșa, iar de partea cealaltă, o altă echipă, FC Hunedoara, complet depășită la toate capitolele, atât din partea antrenorilor, cât și a jucătorilor. Meciul a început cu câteva intrări destul de tari, de ambele porți și cu o primă oportunitate, care avea să fie și singura, a hunedorenilor. Era minutul 4 când, la lovitura de colț executată de pe dreapta de Trășcan, Cristi Cre­ciunesc a reluat cu capul, din careul mic, peste transversală. Replica gazdelor a venit în minutul următor, când ex-hunedorea­nul Făgărășanu a centrat pe jos, de pe partea stângă, în fața porții, dar atât Lintaru cât și Pribac (componenți și ei cândva ai grupării de pe Cerna) au trecut pe lângă balon. Devenii și-au continuat ofensiva și au avut o nouă fază frumoasă în minutul 16, când mingea a circulat pe traseul Pribac – Lintaru – Buzducea, ultimul șutând în plasa laterală din șase metri. Pe aceste coordonate, în care echipa oaspete părea complet depășită de evenimente, a venit și primul gol. Făgărășanu l-a găsit cu o pasă ”filtrantă” pe Lintaru, care de la 12 metri, rămas singur, l-a ”executat” simplu pe Ciubotariu, trimițând de la 12 metri, în colțul lung (min. 18). Diferența avea să se dubleze peste alte cinci minute, atunci când Pribac, a trimis din voleu, de la 13-14 metri, lateral stânga, pe sub același Ciubotariu, care are partea lui de vină la acest gol. Aflate lângă mine, la două dintre fostele ”legende” ale Corvinului, Romulus Gabor și Dorin Nicșa, nu le venea să creadă că actualii jucători de la FC Hunedoara fac doar figurație pe dreptunghiul de iarbă. Un 2-0, mai mult decât liniștitor, chiar dacă oaspeții au încercat să revină pe finalul primului act. În minutul 31 au beneficiat de o lovitură liberă directă, de la 20 de metri, însă Bozian a trimis în ”zid”, iar în minutul 36, Cristi Creciunesc a șutat de la 17 metri, mingea fiind deviată în corner.
La pauză, Mircea Alic jr. a încercat să schimbe ceva, înlocuind flancul stâng, Trășcan- Bloj, cu Ciucurescu – Drăgoescu. Nimic însă schimbat în evoluția per ansamblu, la fel de apatică și inconsistentă ca și în primul mitan, chiar dacă cei de la Cetate păreau că nu mai forțează, fiind mulțumiți cu cele două goluri avans. Îndemnați însă de pe margine de Marius Sîrbu, ei vor reuși să mărească ecartul în minutul 57. Pribac l-a întors ca în curtea școlii pe partea stângă pe Ciucurescu, iar centrarea lui a fost reluată simplu, din 2 metri, de Lintaru, care și-a trecut în cont ”dubla”. La acest scor, meciul a scăzut și mai mult în intensitate, singurul lucru lăudabil fiind încurajările din tribună, ve­nite de la ”Peluza Nord”, chiar dacă favoriții lor erau în genunchi din nou. Scorul avea să ia proporții nebănuite, cu cinci minute înainte de final, când, la lovitura liberă executată de la 18 metri de Făgărășanu, portarul a respins în transversală, mingea a revenit în teren și, din 3 metri, nou intratul Boloș a mai înfipt un ”cuțit” în orgoliul dărâmat al celor de la FC Hunedoara. Moment în care antrenorul devenilor a căzut în genunchi pe pistă, în semn de mulțumire pentru ceea ce reali­zaseră elevii lui. Și dezastrul putea continua dacă, în minutul 89, Suciu nu lufta din poziție excelentă, la centrarea venită de pe stânga de la același inepui­zabil ex-hunedorean Făgărășanu. Un 4-0 perfect normal și meritat de cei de la CNS Cetate Deva, în fața unei grupări care face în continuare de râs HUNEDOARA. Iar cei care sunt direct răspunzători de dezastrul actual al fotbalului de pe Cerna s-au aflat în mijlocul galeriei și ar trebui să rămână acolo. Performanța se face cu profesioniști.

Declaraţii după meci

Mircea Alic jr. (antrenor FC Hunedoara): ”A doua înfrângere în deplasare. Atitudinea a fost din nou cea mai mare problemă. Este inexplicabil, se pare că la meciuri cu miză, cu presiune, clacăm. În acest meci am fost o echipă destul de fricoasă, cu mulți jucători ieșiți din formă. Toată săptămâna am făcut ceva, iar când intră pe teren, se întâmplă cu totul altceva. Deva a fost superioară la capitolul determinare.”
Marius Sîrbu (antrenor CNS Cetate Deva): ”Victoria este a jucătorilor. Au respectat în totalitate planul jocului, atitudinea a fost bună, scorul putea fi mult mai mare, am dominat clar partida. Conținutul jocului nostru a fost foarte bun, le mulțumim suporterilor care au venit la stadion, iar în acest meci au avut cu siguranță ce vedea.”

About Ion Bădin