Gură de oxigen pe piaţa muncii din Hunedoara. Se extinde Draexlmaier. 500 de joburi în plus!Fabrica de componente auto din municipiul Hunedoara îşi extinde activitatea, iar potrivit unor informaţii, va avea nevoie de 500 de noi angajaţi.

Articolul a fost vizualizat de 1,796 ori

MAIN Se extinde Draexlmaier (1)A demarat amenajarea şantierului pentru extinderea fabricii de componente auto Draexlmaier din municipiul Hunedoara, după ce reprezentanţii societăţii au obţinut certificatul de urbanism de la primărie. Noua secţie a fabricii va fi construită pe Bulevardul Traian, la ieşirea din munici­piul Hunedoara, în imediata vecinătate a vechii fabrici de cablaje auto. Hala va fi construită pe cadre din beton, pe un teren care aparţine fabricii Draexlmaier. „Beneficiarul îşi extinde activitatea (în prezent sunt 2.000 de angajaţi aici), cu o secţie de componente electronice, unde va fi nevoie de aproximativ 500 de angajaţi”, informează reprezentanţi ai companiei. Deocamdată, însă, nu sunt scoase la concurs locuri de muncă, iar conduce­rea companiei nu a anunţat investiţia. Doar cei de la Primăria Hunedoara au menţionat-o. Recent, primarul Hunedoarei, Viorel Arion, declara că investiţia de la Draexlmaier ar putea fi finali­zată în toamna acestui an, iar hunedorenii pot să îşi depună CV-urile la Centrul de Informare a Cetăţeanului din cadrul Primăriei municipiului Hunedoara sau la Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă din localitate.
Anul trecut, Draexlmaier a investit 50 de milioane de euro într-o nouă unitate de producţie în localitatea Codlea, judeţul Braşov, unitate pe care a inaugurat-o în toamna anului 2015. Odată cu deschiderea noii linii de producţie au fost create 500 de locuri de muncă.

About Daniel Guta