MIGRAŢIA DE PRIMĂVARĂ. PSD fură candidaţi de la foştii aliaţi şi electorat de prin vecini

Articolul a fost vizualizat de 1,565 ori

Primarul Nicolae Bârcean a trecut la PSD cu metoda lui penală de furat alegeri, în vreme ce primarul Ioan Vălean pune în zestrea partidului o bucăţică de obraz. Gros. ALDE a dat lovitura pe ultima sută de metri şi a luat trei posturi la Consiliul Judeţean.  

Ioan Vălean

Ioan Vălean

De la sediul PSD nu se aude nici măcar cum se învârte contorul de curent. Liniştea-i (Doamne fereşte!) de mormânt. Doar ecoul lucrăturilor pesediste mai a­mintesc că partidul e viu în judeţul Hunedoara.

În stare să fure chiar orice

Ioan Vălean, primarul oraşului Geoagiu, a fost racolat, pe şest, de şefii PSD Hunedoara, care nu s-au sfiit să fure şi ultimul candidat semi-urban de la UNPR, partenerii care i-au ţinut pe pesedişti patru ani la ciolan. Migraţia lui Vălean s-a produs de Buna Vestire (pe data de 25 martie 2016), dar asta contează mai puţin pentru politicienii de sorginte comunistă care, doctrinar, n-au nimic sfânt. În organizaţia PSD Geoagiu, Ioan Vălean a fost impus de judeţeana de partid, fără consultare locală.

Fără organul ruşinii

Senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu bate în obrazul gros al primarului Vălean, căutându-i organul ruşinii. „Orice om de bun simţ care a trăit în ţara asta în ultimii patru ani îşi face o părere despre moralitatea gestului”, spune progresistul care se zbate să lanseze la apă Alianţa pentru Hunedoara, o ambarcaţiune politică mai greu de populat decât i-a fost lui Noe să adune toate jivinele în Arca sa. „Da, dar Arca făcută de amatori a rezistat potopului, pe când Titanicul, opera unor profesionişti, s-a dus la fund”, îşi face curaj Haralambie Vochiţoiu.

Trei dintr-o lovitură

Consilierul judeţean Vasile Cărăguţ fusese desemnat încă din noiembrie 2015 candidat PSD la Geoagiu, dar prin racolarea lui Vălean a rămas de căruţă. Cărăguţ s-a repliat repejor şi va candida din partea ALDE pentru postul de primar la Geoagiu. De asemenea, Agri­pina Cazan, de loc tot din Geoagiu, a trecut de la PNL la ALDE şi va face echipă cu Cărăguţ. Cazan este consilier judeţean din partea liberalilor şi dacă mai punem la socoteală că în ultima zi a lunii trecute a fost „uns” şi Claudiu Tabacu pe post de ales judeţean, avem un ALDE care termină mandatul cu trei demnitari, fără să fi avut vreo unul pe buletinele de vot în 2012.

Metoda penală a lui Bârcean

La Mărtineşti, primarul Nicolae Bârcean a trecut la PSD cu tot cu tehnica lui de a fura alegerile. Primarul transferă odată la patru ani câteva sute de alegători de pe la primăriile vecine. Le face viză de reşedinţă cu domiciliul în comuna Mărtineşti şi „migranţii” schimbă fundamental opţiunea electoratului stabil, de baştină. Chiar dacă primarul Bârcean este pesedist cu acte, la Mărtineşti candidează Adelin Botescu din partea PSD. Acum Botescu se teme că partidul o să-i tragă clapa şi pasează toată afacerea vizelor în spinarea lui Bârcean, deşi se spune că şi el a luat „în ţinere” nişte „mutanţi electorali”. Oricum, lucrarea pesediştilor este în cercetarea poliţiei.

About Marcel Bot