BARBUT ELECTORAL. Săptămâna patimilor în politica hunedoreană

Articolul a fost vizualizat de 1,305 ori

UNPR Hunedoara s-a lipit de socialiştii lui Mihai Dinu (un fost activist PCR, dat afară din partid pe motiv că a şutit de-ale guri de la oamenii muncii) şi aşa a apărut Alianţa pentru Hunedoara. Mircia Muntean s-a dus primul la biroul electoral, ca pensionarii cu scăunelul la coadă pentru lapte în vremea lui Ceauşescu. Winkler e „Dumnezeu pe pământ” pentru UDMR Hunedoara, poate de aia l-au „bătut în cuie” pe post de preşedinte.   

Deprinderi de frizer: primul venit, primul servit

barbut electoralMircia Muntean este cel dintâi candidat care a dat o tură pe la Primăria Deva cât să se înscrie oficial de „peţitor” la funcţia de primar din partea partidului lui Geoană, PSRO. Fostul primar al Devei a avut nevoie de tracţiune dublă, 4X4, şi pe faţă şi de la spate, ca să ajungă deputat în Parlamentul României, unde s-a remarcat doar prin cursele nebuneşti de la un partid la altul, plus un derapaj penal sub influenţa băuturilor alcoolice cu prietenul imaginar Jenică. Actualul consilier local UNPR Deva Ioan David i-a fost martor la peţit, pe lista de consilieri locali PSRO, la o poziţie din care abia dacă se vede capul la listă. Poate va fi mai bine la consiliul judeţean…

Repetiţia, cumătra carierei în politică

UDMR Hunedoara pare că l-a zidit pe Iuliu Winkler în fruntea organizaţiei. Eram tentaţi să scriem că Winkler e un preşedinte „bătut în cuie”, dar nu se face, aduce a blasfe­mie şi, oricum, Paştele la catolici au trecut. La un nou mandat de preşedinte UDMR Hunedoara, Winkler vrea să conserve numărul de consilieri în localele din iunie şi un post de deputat la toamnă, dacă tot nu se mai votează uninominal. Secunzii lide­rului UDMR care jinduiesc la consiliul judeţean sunt, în ordinea de pe listă : Benedekfi David, Burjan Grigorie, Kofity Zoltán.

Despre excluderi, sau cum să-ţi faci un duşman în plus

Marius Surgent, fost viceprimar la Devei, fost liberal, a semnat adeziune la ALDE şi a primit func­ţia de vicepreşedinte al organizaţiei municipale Deva. Surgent şi-a dat demisia din PNL în urmă cu o săptămână, după ce a declarat public că nu îl susţine pe actualul primar al Devei, Petru Mărginean, la câştigarea unui nou mandat. Liberalii au luat act de demisia lui Marius Surgent cu câteva ore înainte să îl dea afară. Şi pentru că erau chitiţi pe excluderi, dar le lipsea obiectul muncii, l-au radiat pe Tiberiu Balint. O mutare neinspirată, care a provocat convulsii gratuite pentru că Balint oricum era trecut în „adormire” după descinderile procurorilor DNA la Consiliul Judeţean Hunedoara.

Pârneiaşi din toate zările uniţi-vă

Mercenarii generalului Oprea au îmbrăcat ţinuta de camuflaj. Este vorba de trupele UNPR Hunedoara care nu au dezertat spre alte formaţiuni politice, adică ăia foarte puţini pe care nu-i mai vrea nimeni. Pentru alegerile locale, progresiştii s-au camuflat în „Alianţa pentru Hunedoara”, o trupă contrafăcută cu sprijinul Socialiştilor lui Verdeţ, Partidul Socialist Român. Puţină lume ştie că preşedintele PSR Hunedoara, Mihai Dinu, a fost un activist PCR înfocat, dat afară de comunişti după ce desco­periseră în portbagajul ma­şinii lui tov. Dinu alimente „ciordite” de la cantina fabricii de ciment din Chişcădaga. Adăugaţi la această istorioară declaraţia lui Haralambie Vochiţoiu  că a făcut politică încă de pe vremea lui Spumă şi Bibanu şi o să aveţi imaginea completă a unei Alianţe care tace şi (te) face…

About Marcel Bot