DEMISIE CU MIZĂ ÎN ALEGERI. Prefectul s-a întors la buticăreală în aşteptarea altei sinecuri

Articolul a fost vizualizat de 1,484 ori

Sorin Adrian Vasilescu, prefectul judeţului Hunedoara, a demisionat. Din motive personale pe care nu vrea să le împărtăşească cu hunedorenii. Vom exclude banii din start, pentru că lua de la stat peste 72.000 de lei pe an, numai din leafa de prefect, în timp ce de la firma sa de comerţ aducea în casă, când era patron, de şase ori mai puţin. Cum demisia pică la fix pentru a se înscrie la o sinecură electorală bine plătită, este de aşteptat ca Sorin Vasilescu să se întoarcă în PSD, partid de care s-a despăr­ţit formal şi doar de ochii lumii, fiindcă justiţia-i oarbă… 

MAIN Prefect demisie de viitor (1)Sorin Adrian Vasilescu a fost numit prefect în 20 iunie 2012, la propunerea organizaţiei PSD Hunedoara. Înainte de a ajunge înalt funcţionar public, Vasilescu era patron la firma sa de vânzări şi câştiga 11.000 de lei pe an. De la Prefectură a primit, timp de patru ani, o leafă de 72.515 lei pe an. Partidu-i generos cu banii publici, îşi răsplăteşte regeşte supuşii, iar Sorin Adrian Vasilescu a făcut să-şi merite fiecare bănuţ.

Prefectul apolitic, de un roşu aproape perfect

Timp de patru ani, Vasilescu a servit cu obedienţă şi fără reţinere interesele PSD din funcţia aşa-zis apolitică. Prefectul a ars-o pro PSD în cazul „Pietonalei lui Arion”, l-a hărţuit pe Mihai Irimie, primarul liberal al comunei Şoimuş, ca să îi facă pe plac şefului Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara, a pus piedici la tentativa de schimbare a pesedistului Ovidiu (Tati) Moş de pe postul de viceprimar al Devei, a stat paravan la aface­rea ilegală cu plumb în care era implicat fiul prefectului de Dâmboviţa, Ioan Marinescu, prieten la cataramă cu Victor Viorel Ponta şi lista poate continua. Li­beralii aveau suficiente motive să ceară destituirea prefectului şi chiar promiseseră că vor sesiza premierul în această privinţă, dar preşedintele PNL Hunedoara, Bogdan Ţîmpău, s-a sucit şi n-a mai făcut-o. Efectele indeciziei lui Ţîmpău se vor contabiliza în alegerile locale, dar, de obicei, „pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti”.

Posibile destinaţii politice

Este destul de evident că Sorin Vasilescu nu a ales să demisioneze ca să se întoarcă la buticăreala firmei sale. Miza e pe alegerile locale, unde va ocupa un loc eligibil pe listele PSD. S-a vorbit mult că Sorin Vasilescu ar putea să încurce planurile clanului Resmeriţă, care vrea Primăria Lupeni pentru deputatul familiei şi şefia Consiliului Judeţean pentru Seniorul Resmeriţă. În această situaţie, Vasilescu – omul lui Laurenţiu Nistor – ar avea misiunea de a-l contra-candida pe Resmeriţă Junior la primărie. Între timp, pretenţiile celor din Lupeni pare că s-au mai temperat şi Vasilescu va fi pe lista de consilieri judeţeni. Pre­fectul demisionar şi-a luat loc de casă-n Deva şi s-ar „cam tra­ge la oraş din fundătura sa de la Lupeni, unde îşi află acum săla­şul conjugal”, spun sursele noastre. Vom afla curând dezno­dă­mântul, pentru că, în următoarele zile, PSD Hunedoara trebuie să depună listele de candidaţi la birourile electorale. Atunci vom avea şi confirmarea certă că funcţiile apolitice sunt o demagogie nesimţită, cu care politicienii îşi bat joc de electorat.

About Marcel Bot