ALIANŢĂ CONTRA NATURII, „NO, HAI! CĂ SE POATE!”. Rămăşiţele comunismului şi foştii deţinuţi politici intră parteneri în alegeri

Articolul a fost vizualizat de 1,300 ori

În Alianţa pentru Hunedoara (APH), trupă de strânsură electorală pentru alegerile locale din 2016, s-au lipit foşti activişti PCR şi victimele comunismului, într-o combinaţie mai nefericită decât defuncta Uniune Social Liberală. Poate de aici şi sloganul sub care vor mărşălui, cot la cot, victimele şi călăii: “No, hai!, că se poate!” alianta imposibilaAlianţa Pentru Hunedoara (APH) a ţinut un bairam la linia de start a cursei electorale, în compania şefilor de la centru. Chermeza s-a ţinut în Petroşani, pentru că Valea Jiului este ba­zinul electoral pentru ţucălarii generalului Gabriel Oprea.

Lansarea candidaţilor Alianţei pentru Hunedoara a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, iar la eveniment au participat Valeriu Steriu – generalul de rezer­vă al UNPR şi tovarăşul Marin Badea – prim-vicepreşedinte al Partidului Socialist Român, nume sub care activează ultimii tovarăşi ai lui Ilie Verdeţ. Înainte de lansarea ce a avut loc la Petroşani, liderii Alianţei au ţinut o conferinţă de presă la Deva. „Ca obiectiv pe care ni l-am asumat (în judeţul Hunedoara, n.red.) avem un minim de cinci consilieri judeţeni, minim cinci primari, un număr de zece viceprimari şi, bineînţeles, vrem să jucăm cu şanse reale cel puţin la postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.”, a spus senatorul Haralambie Vochiţoiu, liderul APH.

Nici foştii deţinuţi politici nu mai sunt ce-au fost

Pe lângă cele două partide, din APH mai fac parte, printre alţi, Liga Pensionarilor Mineri din Valea Jiului, Asociaţia Pensio­narilor din Lupeni, Asociaţia Civică pentru Protejarea Copiilor cu Dizabilităţi, Asociaţia Pro Pescar, Asociaţia Pro Rroma şi Forumul Democrat German din România.
O asociaţie a foştilor deţinuţi politici din Valea Jiului a ajuns să se pupe frăţeşte şi electoral cu prelungirile celor care i-au încarcerat în temniţele comuniste, anume foştii comunişti reinventaţi după revoluţie de Ilie Verdeţ în Partidul Socialist Român.
Printre candidaţii Alianţei cu PH pozitiv se află: Mihai Popovici (Deva), Dorina Pleşcan (Petroşani), Angela Stoica (Vulcan), Nicolae Ivănuş (Lupeni), Ilie Botgros (Aninoasa), Bogdan Udrea (Petrila), Ştefan Băutu (Uricani).

About Marcel Bot