FOTBAL – LIGA A III-A, SERIA A IV-A. HUNEDOARA SE IMPUNE DIN NOU, DUPĂ CE A FOST CONDUSĂ

Articolul a fost vizualizat de 1,160 ori

Pe o căldură sufocantă, semn că vara este destul de aproape, FC Hunedoara a reușit pentru a doua oară în acest retur, și de fiecare dată în propriul fief, să întoarcă rezultatul, după ce a fost condusă de fiecare dată cu 1-0. Prima oară cu CS Ineu, când arădenii au condus, având mai apoi și superioritate numerică, iar acum, cu revelația acestui retur, nou promovata Măgura Cisnădie care, alături de CNS Cetate Deva, era singura grupare care încă nu gustase din cupa înfrângerii în această parte secundă de campionat. Iar la aceste două răsturnări de rezultat trebuie să mai adăugăm și acest 2-2 din etapa trecută, de la Becicherecu Mic, când, deși conduși în două rânduri, elevii lui Alic jr. au reușit să revină de fiecare dată pe tabela de marcaj, ultimul gol venind în minutele de prelungire, semn că s-a mai lucrat la aspectul psihic.

Dubla golgeterului Tecsi a decis soarta meciului

MAIN FC HunedoaraAlb-albaștrii nu își aduc amin­te cu plăcere de adversarul pe care l-au înfruntat sâmbătă după amiaza pe stadionul ”Michael Klein”. Unul care în tur le administra primul eșec din deplasare, după ce Tecsi și echipierii lui conduseseră la pauză cu 2-0. A urmat un început de repriză secundă halucinant, în care echipa din județul Sibiu a marcat de patru ori consecutiv în intervalul a doar 20 de minute, golul lui Tecsi, care de data aceasta va fi decisiv, ”îndulcind” doar rezultatul final din tur, 3-4.
Partida de la Hunedoara a început destul de abrupt, oaspeții reușind să înscrie destul de repede, la o fază care nu anunța acest lucru. Era minutul 5 când, în urma unei aruncări de la margine de pe partea stângă, balonul a ajuns la mijlocașul Unguru, care l-a surprins total nepregătit pe portarul Ciubotariu cu un șut de la peste 30 de metri. Gol halucinant, care i-a descumpănit pentru câteva minute pe jucătorii echipei gazde, care vor reacționa pentru prima dată în plan ofensiv în minutul 11, atunci când Simionov i-a trimis lui Bozian, aflat în po­ziție centrală, care de la 14 metri a șutat în ”blocaj”, balonul ducându-se în corner. S-a jucat în continuare pe contre, sibienii demonstrând că nu au venit pe Cerna să se apere, iar în minutul 27 s-a restabilit egalitatea. Drăgoescu a centrat perfect, iar Tecsi a trimis cu capul din șapte metri, în colțul lung. Ritmul meciului a mai scăzut în intensitate, căldura fiind un factor determinant în acest sens, iar oaspeții au avut ocazia să intre în avantaj la vestiare, dar, în primul minut al prelungirilor arătate de ”central”, Ciubotariu a reuşit să respingă în lateral mingea trimisă de același Unguru, de la aproximativ 35 de metri.
Cel de-al doilea mitan a început la fel ca și prima repriză, cu mari oportunități la ambele porți. Primele au fost ale ”alb-albaștrilor”, în prim plan fiind golgeterul Tecsi, care în minutul 49 a trimis de la 13 metri lateral dreapta, dar portarul a scos cu un reflex în corner, pentru ca, în minutul următor, același percutant atacant să reușească o serie de driblinguri, trecând de trei adversari, dar șutul trimis de la marginea careului mare a trecut peste transversală, Căbuz fiind ieșit la șase metri. Replica oaspeților a venit imediat, șutul lui Fotescu din interiorul careului fiind scos cu un reflex uluitor, cu piciorul, de Ciubotariu (min. 51). Același goalkeeper și-a mai șters din greșeala făcută la golul primit în minutul 5, când, în urma unui contraatac supranumeric, Lupu a pătruns în careu pe partea dreaptă, a trimis în lung, dar, din nou, piciorul lui Ciubotariu a fost salvator (min. 59). Iar golul avea să vină până la urmă, spre bucuria puținilor spectatori prezenți în tribunele stadionului. În minutul 69, Bozian a primit pe partea dreaptă, dar, după opinia mea și nu numai, mijlocașul hunedorenilor se afla într-o evidentă poziție de offside, nesemnalizată de la margine (oaspeții protestând îndelung după decizia care avea să fie luată). A urmat centrare pe jos, Oiță a comis o imprudență, ”agățându-l” pe Tecsi, și, aflată în apropierea fazei, Cristina Dorcioman a arătat punctul cu ”var”. Responsa­bilitatea și-a asumat-o fotba­listul faultat, Tecsi transformând cu multă siguranță în stânga lui Căbuz, ata­cantul de la FC Hunedoara atingând ”cota” 15 în acest campionat.
Răsturnare spectaculoasă de scor, care nu a căzut bine celor de la Măgura, care s-au aruncat cu disperare în atac, cu intenția de a obține măcar golul egalizator. Putea fi însă 3-1 când, în minutul 81, nou intratul Cristi Creciunesc a șutat de la 16 metri puțin pe lângă stâlpul din stânga. Finalul va fi însă dominat consistent de oaspeți, care vor trece în două rânduri pe lângă golul doi. În minutul 82, la o lovitură de colț executată de pe dreapta, fundașul central Oiță a reluat cu capul din 6 metri, balonul întâlnind transversala, pentru ca, în minutul 89, același fundaș să trimită din nou cu capul, de data aceasta din trei metri, peste poartă. Finalul meciului a fost unul al bucuriei pentru cei de la FC Hunedoara, iar în tabăra adversă a fost mare tristețe, cei de la Măgura Cisnă­die înregistrând primul eșec din acest retur.
Deoarece meciul de marți, din deplasarea de la Timi­șoara, cu ASU, s-a disputat după închiderea ediției ziarului nostru, amănunte despre această întâlnire veți afla în numărul viitor al săptămânalului REPLICA.

About Ion Bădin