100.000 de membri C.A.R. au participat la “Tombola Primăverii”. Premiul cel mare, autoturismul, pleacă la Petrila

Articolul a fost vizualizat de 1,613 ori
Zeci de hunedoreni s-au grăbit să participe la “Tombola Primăverii”, care a avut loc în sala de conferinţe a C.A.R. Hunedoara

Zeci de hunedoreni s-au grăbit să participe
la “Tombola Primăverii”, care a avut loc în sala
de conferinţe a C.A.R. Hunedoara

Peste 100.000 de membri C.A.R. au participat, săptămâna aceasta, la cea de-a doua ediţie a tombolei organizate de Uniunea Teritorială a Caselor de Ajutor Reciproc Regiunea Vest. Marele premiu al “Tombolei primăverii”, o maşină, a fost câştigat de un petrilean, care urmează să intre în posesia premiului pe parcursul zilelor următoare. Organizatorii au oferit zeci de produse electrocasnice (televizoare LED, laptop-uri), dar şi câte zece premii de 5.000, respectiv 10.000 de lei, în timp ce marele premiu pus la bătaie a fost un autoturism Dacia Logan. Zeci de hunedoreni s-au grăbit să participe la marea extragere, care a avut loc în sala de conferinţe a C.A.R. Hunedoara. Seria marelui bilet câştigător a fost: 68430.

Premii de trei ori mai mari

“UTCAR are peste 107.000 de membri, iar în posesia biletelor de tombolă au intrat majoritatea membrilor, cu excepţia celor care nu au venit la agenţiile noastre pentru a-şi plăti ratele şi a celor care s-au înscris după momentul distribuirii biletelor. În total, am avut premii în valoare de 350.000 de lei ( 3,5 miliarde de lei vechi), de trei ori mai mult decât anul trecut”, afirmă directorul economic al Uniunii Teritoriale a C.A.R. Vest, Călin Răscolean. “Premiile au fost cumpărate de noi, prin contribuţia caselor de ajutor reciproc. Suntem convinşi că, astfel, am reuşit să obţinem şi mai multă credibilitate din partea membrilor noştri, pe care intenţionăm să-i ţinem cât mai aproape şi să-i fidelizăm. Anul trecut a fost o premieră şi un succes, chiar şi reprezentanţii presei au avut bilete la tombolă şi am hotărât în conferinţa Uniunii să permanentizăm tombola şi să o organizăm în fiecare an. Noi vom populariza seriile câştigătoare, iar începând cu data de 3 mai, după Paşte, câştigătorii se pot prezenta la Uniune unde vor primi o împuternicire pentru a ridica premiile de la furnizorii de produse electronice sau banii, în funcţie de modalitatea aleasă. Marele câştigător va putea să plece acasă cu maşina de la reprezentanţa Dacia din Deva”, adaugă Călin Răscolean. Uniu­nea Teritorială C.A.R. Regiunea Vest include judeţele Hunedoara, Timiş, Arad, Caraş-Severin, dar UTCAR are agenţii şi în judeţele Alba şi Gorj. Anul trecut marele premiu al tombolei, autoturismul, a fost „adjudecat” de un pensionar din Boş.

UTCAR s-a extins în fiecare an

Asociaţia Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaţilor din judeţul Hunedoara, transformată ulterior în uniune teritorială, a fost constituită în aprilie 1990. La acea dată, cele 104 case de ajutor reciproc care au aderat la asociaţie erau organizate în întreprinderi şi instituţii şi, chiar dacă printre noile statute, şi-au declarat independenţa faţă de sindicate, autorităţi administrative şi partide, ele îşi desfăşurau activitatea în spaţii restrânse, oferite, cel mai adesea, tot de întreprinderi, la solicitarea sindicatelor. Tot acestea aprobau orice investiţie în maşini de calcul sau alte dotări, iar evidenţa contabilă era păstrată de colaboratori, care făceau acest lucru doar atunci când aveau timp şi le permiteau şefii să o facă. Ratele se reţineau direct de pe statul de salarii, iar împrumuturile se acordau numai cu o programare prea­labilă, care putea să însemne una sau mai multe luni de aşteptare. Reglementarea sistemului C.A.R. din Hunedoara a presupus informatizarea activităţii C.A.R., angajarea de personal specializat (astăzi, peste 250 de salariaţi), externalizarea caselor de ajutor reciproc, dar şi modernizarea sediilor în care funcţionau acestea. Totuşi, ceea ce a adus succesul caselor de ajutor reciproc a fost fuziunea acestora, extinderea activităţii şi dezvoltarea prestaţiilor sociale. Astfel, Uniunea Teritorială C.A.R. s-a situat, an de an, pe primul loc la nivel naţional în cadrul competiţiei organizate de Uniunea Naţională. În topul celor mai bune case de ajutor reciproc din România s-au numărat, în fiecare an, cel puţin cinci unităţi membre ale Uniunii C.A.R. Hunedoara. Numai în primul semestru al anului trecut aproape 29.000 de persoane au primit împrumuturi în valoare de 116 milioane de lei.

About Ada Beraru