CETATE DEVA ÎŞI CONTINUĂ ASCENSIUNEA

Articolul a fost vizualizat de 1,243 ori

Cetate Deva face un retur aproape perfect, după ce s-au scurs deja 9 din cele 15 etape ale părţii secunde a campionatului. Gruparea de pe Mureş a rămas singura echipă din această a patra serie din eşalonul al treilea care CNS Cetate Deva-Universitatea Craiova2  (26)încă nu a gustat din cupa amară a eşecului în această primăvară. Elevii profesorului Marius Sîrbu au înregistrat nu mai puţin de 6 victorii (2-1 cu Pandurii II Tg. Jiu, 4-0 cu marea rivală, FC Hunedoara, 3-2 la Naţional Sebiş, 2-1 cu revelaţia cam­pionatului, nou promovata, Performanţa Ighiu, 3-0 la ”ma­sa verde” cu Minerul Mo­tru şi recentul 2-0 cu echipa secundă a prim-divizionarei CSU Craiova). La aceste succese se mai adaugă două rezultate de egalitate, 1-1 la Filiaşi şi un 0-0 în deplasarea de la Ineu. Un total de 20 de puncte din cele 24 puse în joc, cu un golaveraj de 17-5. Şi dacă este să rămânem tot la statistică, să spunem că în cele 14 jocuri din tur, Deva acumulase doar 13 puncte, un golaveraj negativ, 13-20, înregistrând doar 3 victorii şi 4 meciuri nedecise, şi încheia în zona retrogradării. O transformare spectaculoasă, care a venit după pauza de iarnă, anunţată de tehnicianul echipei, care spunea că vom vedea o altă faţă a jucătorilor pe care îi antrenează, şi care iată că, cel puţin până acum, are acoperire prin rezultatele obţinute. Cetate Deva a ajuns pe locul şase al seriei, la doar două puncte în spatele echipei FC Hunedoara, dar cu un meci mai puţin faţă de gruparea de pe Cerna. Ultima ”victimă” a fost CSU Craiova II, după un joc în care desprin­derea a venit destul de greu.

Golurile victoriei au venit după pauză

Cu avantajul vântului de partea lor, oaspeţii au început cu mult tupeu, iar la prima ”şarjă” ofensivă au obţinut un penalti, în urma faultului produs în suprafaţa de pedeapsă de Kelemen asupra lui Scarlat (min.7). Lovitura de la ”11” metri a fost executată de Florea, dar balonul a ”şters” transversala şi s-a dus peste. Scăpaţi cu bine, elevii lui Ma­rius Sîrbu nu reuşesc totuşi să intre în joc, incomodaţi vi­zibil de vântul potrivnic lor în această primă parte, dar şi de ardoare cu care evoluau oltenii. Pe aceste coordonate, jucătorii din Bănie rămân în continuare în ofensivă şi îşi mai trec în cont câteva oportunităţi. Neacşu a şutat pe lângă (min. 17), Kelemen şi-a mai şters din păcate, degajând din faţa lui Florea, scăpat singur spre poartă (min. 33), iar Raţ a reţinut cu siguranţă un şut ”sănătos” al lui Iuga (min. 36). Gazdele au reacţionat abia pe finalul primei reprize, când şutul lui Şaucă a fost parat de Dică (min. 39).
Mult mai animat avea să fie ce de-al doilea mitan, când s-au înscris şi golurile care aveau să stabilească învingătoarea. Prima oportunitate au avut-o tot doljenii, care în minutul 58 au beneficiat de o lovitură liberă directă de la 25 de metri. A executat foarte bine Florea, dar goalkeeperul devean a scos de la vinclu. Antrenorul celor de la Cetate riscă, scoţând un fundaş, în speţă Dosan şi a aruncat în luptă un atacant, Lintaru (min. 68), în încercarea de a marca. Acest lucru avea să se întâmple după alte două minute. Şaucă l-a găsit foarte bine pe Făgărăşanu, care a preluat şi a şutat de la 16 metri pe jos, pe colţul lung, fără speranţe pentru Dica. Descătuşaţi, băieţii lui Sîrbu se vor desprinde decisiv în minutul 75. A fost o lovitură de colţ executată de J. Vajda, cu efect, de pe partea stân­gă, Lintaru a sărit fals, min­gea intrând în poartă, tot pe colţul lung, portarul fiind complet derutat. Poate că oltenii ar fi meritat golul de onoare, dar Kelemen a scos în minutul 80 din apropierea liniei porţii. Şi astfel Deva continuă seria pozitivă a acestui retur.
”A fost o primă repriză slabă, nu am avut nici posesie, nici presiune, iar vântul a influen­ţat şi el foarte mult desfăşurarea partidei. Am întâlnit o echipă foarte tânără, dar foarte bine poziţionată în teren, care ne-a pus destule probleme. După pauză am ştiut să profităm de avantajul vântului, am avut posesia, ne-am putut face jocul nostru obişnuit de pase la construcţie, am pus presiune pe adversar, ne-am creat ocazii şi, logic, au venit şi golurile. Băieţii au avut atitudine şi am câştigat pe merit. Mulţumim publicului care a fost alături de noi şi începe să vină în număr din ce în ce mai mare la stadion. Rămânem singura echipă neînvinsă din retur, fără sincope, şi vrem să prelungim cât mai mult posibil această serie pozitivă ”, a declarat după meci antrenorul celor de la CNS Cetate Deva, Marius Sîrbu.

CNS CETATE DEVA – CSU II CRAIOVA     2 – 0 (0-0)

Au marcat: Făgărăşanu (min. 70), J. Vajda (min. 75)

CNS CETATE DEVA: Raţ – Kelemen , Dosan (min. 68, Lintaru), Mintaş, Doboş – Boldea (cpt), J. Vajda – Şaucă (min. 87, Boloş), Pribac (min. 85, Chelariu), Buzducea – Făgărăşanu (min. 90+2, Suciu).
Antrenor: Marius Sîrbu.
CSU II CRAIOVA: Dica – Vlădoiu, Ion, Ciocoteală, Ghinea – Armăşelu (min. 85, Rodeanu), Florea (cpt) – Manea, Iuga (min. 76, Staicu), Scarlat (min. 82, Medrea) – Neacşu (min. 46, Geanimu).
Antrenor: Bogdan Vrăjitoarea.
Arbitru: Silviu Gulei (Drobeta Tr.Severin)
Asistenţi: Caius Drulă (Drobeta Tr. Severin) – Alexandru Filip (Timişoara).
Stadion: ”Cetate”. Spectatori: 150.

About Ion Bădin