Pentru comunitate, Sărbătoarea Floriilor, celebrată la Hunedoara (şi) de copii

Articolul a fost vizualizat de 1,398 ori

Sute de hunedoreni, dar şi mai multe clase de elevi, au venit duminică la evenimentul devenit unul de tradiţie pentru oraş, în ziua de Florii: „Crucea de Flori a Hunedoarei”. Evenimentul, organizat de Primărie, a avut loc pe platoul din faţa Casei de Cultură şi, în ciuda vremii nefavorabile, a adunat sute de hunedoreni care s-au grăbit să aşeze o floare pe pânza albă. 

Crucea de Flori şi Atelierele Iepuraşului

MAIN crucea de flori (2)Anul acesta administraţia locală a alăturat evenimentului prin care creştinii celebrează intrarea lui Hristos în Ierusalim o sărbătoare a copiilor: „Atelierul Iepuraşului”. Toţi elevii care au participat la atelier au primit cadouri, iar câştigătorii concursului organizat de admi­nistraţia locală au primit câte un premiu special: copiii care au ocupat locul întâi au primit un laptop, pentru locul al doilea a fost oferit un aparat de fotografiat, iar clasele care au ocupat locurile al treilea şi al patrulea au primit câte o tabletă.
Ideea primăriei! Abilităţi practice şi flori
Profesoara pentru învăţământul primar de la Colegiul Economic „Emanuil Gojdu”, Alexandra Turcu, spune că ea şi elevii ei sunt încântaţi de faptul că au ocupat locul al doilea la concurs şi au primit în dar de la Primărie un aparat de fotografiat: „Noi am strâns 2.100 de voturi până în momentul în care s-a oprit votarea. În fiecare an am participat la «Atelierul Iepuraşului» şi la «Atelierele lui Moş Crăciun», în sezonul de iarnă. Încerc să-i implic pe copii în cât mai multe activi­tăţi, iar ei sunt foarte entu­ziaşti. Primăria a avut o idee foarte bună cu aceste ateliere care sunt pe placul copiilor. Le place tot ce ţine de abili­tăţi practice, adoră să iasă din rutina zilnică a şcolii. Sigur, pe ei îi atrage şi ideea de concurs, de competiţie, care anul acesta a fost ceva inedit. Până acum, copiii care participau primeau doar o diplomă, însă veneau şi atunci cu la fel de multă bucurie. Anul acesta au primit câte o floare de la Primărie şi au fost bucuroşi să o poată aşeza pe crucea de flori a oraşului”, spune profesoara pentru învăţământul primar de la Colegiul Economic „Emanul Gojdu”, Alexandra Turcu. Învăţătoarea adaugă că aparatul de fotografiat pe care clasa ei l-a primit în dar de la Primărie le va prinde foarte bine copiilor, care s-au obişnuit să imortalizeze fiecare activitate practică pe care o fac şi să transforme clipele petrecute împreună în amintiri.

„Mă bucur că Paştele este aproape”

MAIN crucea de flori“Totul a început la «Atelierul Iepuraşului». Doamna noastră, Alexandra Turcu, ne-a spus că ar dori să participăm la un concurs, iar noi trebuia să facem un aranjament frumos pentru Paşte. Eu, îm­preună cu mami, am adunat crenguţe de salcie şi le-am dus la Şcoală, ca să le folosim la ornament. Colegii mei au adus flori, iepuraşi, sârmuliţe pentru legat şi alte lucruri frumoase. Doamna ne-a ajutat şi ne-a sfătuit cum să facem cel mai frumos coşuleţ. Ea ne încurajează tot timpul. Am avut mari emoţii pe perioada concursului, dar mă bucur că am ieşit printre primii. Am colorat ouă din polistiren, nu adevărate. Fiecare a colorat ouăle cum s-a priceput mai bine. Eu am transformat oul meu într-un Minion. Ne-am bucurat pentru premiu, pentru că doamna învăţătoare ne face multe poze. Cred că se mândreşte cu noi, pentru că postează lucrurile frumoase pe care le facem noi la şcoală. Mi-a plăcut că festivitatea de premiere a fost în aceeaşi zi cu Floriile. Am pus şi eu o floare roşie la Crucea de Flori. Pe mine mă face fericit şi mă bucur că Paştele este aproape. La fel şi Iepuraşul…”, spune Cristi­an Jireghie, un băieţel de clasa a treia, care a participat la eveniment.

Succes în ciuda ploii

“Mă bucur că, în ciuda ploii, hunedorenii au venit în număr mare în faţa Casei de Cultură. Am dorit să dăm va­loare acestui eveniment şi prin organizarea Atelierului Iepuraşului, unde 48 de clase de copii au participat şi au rea­lizat obiecte specifice Sărbătorilor Pascale. Mulţi dintre copii, dar şi părinţii lor, au participat la eveniment. Le mulţumesc şi sper ca şi în anii următori să organizăm astfel de evenimente”, a declarat primarul Hunedoarei, Viorel Arion.

About Ada Beraru