Administraţie 100%. Parcul Corvin este modernizat. Clădirea fantomă ridicată ilegal dispare

Articolul a fost vizualizat de 1,226 ori

Parcul Corvin din Municipiul Hunedoara a intrat în reabilitare după mai mulţi ani în care primăria nu a putut interveni în modernizarea zonei, din cauza unui litigiu. Administraţia locală anunţă că şi clădirea abandonată care ocupă o suprafaţă considerabilă va fi demolată.

parcul corvin (1)Modernizarea Parcului Corvin din Hunedoara a demarat. Vor fi refăcute aleile din parc, treptele de la intrare, iar zona va fi dotată cu mobilier urban nou. În planurile administra­ţiei locale din Hunedoara intră şi înfiinţarea unor puncte de Internet gratuit, astfel încât cei care vor veni să se relaxeze în parcul hunedorean să aibă un motiv în plus de a petrece mai mult timp aici.

„Precizăm faptul că lucrările de reabilitare se produc doar acum deoarece, în ultimii ani, Primăria Hunedoara a fost implicată într-un litigiu cu firma care deţine acea clădire în parc şi nu se putea interveni cu nimic asupra întregii suprafeţe. În următoarea perioadă şi clădirea abandonată, devenită ruină, va fi demolată”, a informat Primăria Hunedoara.

Parcul Corvin din Hunedoara nu a putut fi reabilitat în ultimul deceniu, după ce, în 2006, în baza unei asocieri dintre administraţia locală şi o firmă de apartament, cei 33.000 de metri pătraţi ai parcului au fost puşi la dispoziţia societăţii private, pe durata a 49 de ani. Ba, mai mult, aceasta avea dreptul de a construi o clădire imensă, în mijlocul Parcului Corvin, ce urma să fie folosită ca pizzerie şi spaţiu de servicii. Firma se angaja să plătească o redevenţă anuală de 8.000 de euro la bugetul local şi să aibă grijă de parc. Niciunul dintre angajamentele prevăzute în contractul de asociere dintre Primăria Hunedoara şi SC Project Design SRL nu a fost respectat de firma privată. Mai grav, aceasta şi-a extins construcţia, fără a avea autorizaţiile necesare, ocupând zone umbrite până la acea vreme de zeci de arbori. După mai mulţi ani de procese în care reprezentanţii primăriei au contestat contractul de asociere păgubos, recent instanţele au dat dreptate municipalităţii şi au somat firma de apartament să demoleze pe propria cheltuială „clădirea fantomă” rezultată. Totodată, administraţia locală a reintrat în drepturi asupra parcului.

About Daniel Guta