OFERTA ELECTORALĂ. PNL, partid unic la Bătrâna

Articolul a fost vizualizat de 1,272 ori

Numărul total de candidaţi este de 5.893, din care 5.232 de hunedoreni doresc să devină consilieri locali, 291 se visează primari şi 370 vor să fie consilieri judeţeni.

Mulţi chemaţi, puţini aleşi

PNL Hunedoara are cei mai mulţi candidaţi: 1.171 de înscrişi pe buletinele de vot. Liberalii sunt singurii care au reuşit să depună liste în absolut toate unităţile admi­nistrative ale judeţului (69), în timp ce PSD nu are candidaţi la Bătrâna. Singurul candidat pentru postul de primar la Bătrâna este Radu Herciu (PNL) şi singura listă completă este cea a PNL. Comuna are 110 locuitori cu drept de vot. Dacă un singur om merge la secţie şi votează corect, alegerile sunt tranşate. Pe podium, după numărul de candidaţi, se află ALDE cu 929 de candidaţi. Clasamentul continuă cu PSRO – 546 şi Alianţa pentru Hunedoara – cu 532 de candidaţi. În coada clasamentului stau partidul Monicăi Macovei (M10) care a înscris 14 candidaţi şi Uniunea Cultu­rală a Rutenilor din România – 13 persoane. (Probabil rudele şi finii deputatului Gheorghe Firczak.)

La barza chioară, Dumnezeu îi face cuib

Tragerea la sorţi a decis ca primii pe buletinele de vot să fie candidaţii Alianţei pentru Hunedoara, ceea ce poate constitui un avantaj. Pe locul doi a picat UDMR, după care urmează, în ordine, ALDE, PSD şi PNL. Această ordine va fi pe toate buletinele de vot (primar, consiliul local şi consiliul judeţean). Pentru consiliul judeţean, lista va fi completată cu PMP, PND, PSRO şi PRM. În localităţile în care un partid nu a depus listă completă pentru consiliul local, locul va fi ocupat de următorul partid în ordinea tragerii la sorţi. În birourile electorale locale se vor tragere la sorţi şi locurile pe care le vor ocupa independenţii.

About Marcel Bot