La Hunedoara! Pentru că nu are cu ce se lăuda, PSD-ul începe să se dea lovit

Articolul a fost vizualizat de 1,873 ori

PSD-ul ştie că nici sub acoperire, nici cu domnul Bobouţanu, la vedere, port-drapel nu are şanse să prindă comandă la Primăria Hunedoara după alegerile locale din 5 iunie. Fără să-şi dea seama, indirect, recunosc asta chiar candidaţii partidului. E o reacţie tip a politicienilor fără pedigree atunci când simt că nu au şanse de succes: se dau loviţi ca să poată poza imediat în samariteni decenţi aducători de pace.
valeu si vai de noiExact asta s-a întâmplat în cadrul conferinţei de presă organizată marţi la Hunedoara de organizaţia PSD locală. După ce l-au acuzat pe primarul Arion că dă în populaţie cu pomi şi mese la restaurant, acum „victime” ale „fiorosului” primar ar fi început să cadă, cine credeţi!?, chiar candidaţii PSD-ului la consiliul local al cetăţii. Rolul de hărţuit i-a fost repartizat unui candidat tânăr, lipsit de experienţă politică, pe numele lui Raul Scurtu (foto), care, lucru ce se vede clar pe o filmare postată pe NET, nu şi-a putut escamota suficient de bine crisparea în timpul depănării tristei sale poveşti. Iar aceasta e clasică. Un poliţist local, care va să zică un angajat controlat de primarul Arion, l-a luat, aşa, deoparte prin luna aprilie şi i-a spus de la obraz să renunţe la candidatură că altfel e de rău şi se lasă cu probleme. L-a luat tocmai pe el, Raul Scurtu, candidatul boboc al PSD-ului la CL Hunedoara! De el s-a temut cel mai mult Viorel Arion şi asupra lui şi-a trimis omul să-l anihileze! E colosal! Puteţi crede aşa ceva? Ca şi cum Mădălina Ghenea şi-ar fi trimis bodyguardul la Tatoiu să-i scoată acesteia din cap concursul de frumuseţe la care mamaia vroia să-i facă concurenţă. Dar omul a trebuit să spună povestea asta, că alta nu avea, şi a spus-o. Ba mai mult, domnul Scurtu ar fi făcut chiar şi o reclamaţie la departamentul poliţiei care cercetează corupţia printre angajaţii instituţiei.
Şi dacă tot s-au pornit pe văicăreală, o doamnă doctor, tot candidat din partea PSD la un fotoliu în Primăria Hunedoara, s-a confesat şi ea privitor la semnele de intimidare veni­te din partea primarului en-titre. La doamna doctor nu a fost poliţist local! La domnia sa, s-a lucrat cu înţepături. Nu, nu epidermice, nici la fiere! Pur şi simplu, a numărat într-o zi nu mai puţin de 6 (şase) înţepături în cauciucul maşinii domniei sale. Evident, doctoriţa le-a interpretat ca mâna criminală a lui Arion.
Lucrarea în cazul acestui tip de propagandă electorală nu se termină până ce nu cade peste ea binecuvântarea candidatului vector. Şi ea a venit! Nu ştiu dacă s-au dat coate între ziarişti, dar rugămin­tea de a face o campanie în spiritul şi litera legii ve­nită din partea domnului Bobouţanu merita câteva ghionturi. Cum să spui tu PSD-ist că vrei campanie legală şi corectă, când însuşi şeful tău cel mare pe care-l duci în spate, pa­triar­hul social-democraţiei, Liviu Dragnea, este condamnat definitiv tocmai pentru că a măsluit rezultatele unui scrutin!!!
Ridicolul situaţiei este mult peste satira lui Caragiale. Şi am râde copios, dacă nu ar fi pielea oamenilor în joc. Pentru că nu mă pot gândi decât la haos şi necinste dacă astfel de oameni cu astfel de conducători şi poveşti puerile ar ajunge într-o zi în situaţia să ia decizii menite a fi luate doar de oameni maturi şi integri. Iar ceea ce spun poate fi dovedit relativ uşor. Vă rog să urmăriţi dacă vreodată veţi mai auzi ceva de reclamaţia făcută într-o primăvară a anului 2016 de candidatul Scurtu la poliţie. Poate doar o gargară electorală estompată de timpul aşternut peste ea de atunci.

About Adrian Sălăgean