Cine sunt cei mai buni olimpici hunedoreni din 2016

Articolul a fost vizualizat de 1,217 ori

Doi elevi de clasa a XII-a ai Colegiului Naţional Decebal din Deva şi o ado­lescentă din clasa a XI-a, la Colegiul
Naţional Mihai Eminescu din Petroşani,  au obţinut premiul întâi la olimpiadele naţionale din 2016.

educatie

Nicolae Spunei (19 ani), din Haţeg, este elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Decebal, iar în cursul acestui an a obţinut Premiul I la Olimpiada Naţională Interdisciplinară Ştiinţele Pământului, precum şi calificarea în lotul extins al României pentru Olimpiada Internaţională de Biologie. Şi în anii trecuţi elevul colegiului devean a avut rezultate notabile la concursurile şi olimpiadele naţionale. Anca Sălăgean (19 ani), elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Decebal, a obţinut locul I la Olimpiada Naţională de Limba Engleză. De asemenea, adolescenta din Deva a obţinut în ultimii trei ani locul I la Olimpiada Judeţeană de Limba Engleză şi a participat şi în anii 2014 şi 2015 la olimpiadele naţionale. Adelina Suciu (18 ani) din Haţeg, în prezent aflată în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Petroşani, a obţinut Premiul I la Olimpiada de Limbi Romanice (limba ita­liană) – etapa naţională. De asemenea, adolescenta s-a clasat pe primul loc la etapa judeţeană a Olimpiadei de Limbi Romanice.
Consiliul Judeţean Hunedoara a acordat diplome de excelenţă şi premii de câte 1.000 de lei celor trei tineri care prin performanţele obţinute au adus cinste judeţului Hunedoara.

De asemenea, printre elevii premiaţi ai judeţului Hunedoara se află şi Cosmin Pîrva (19 ani) – component al Clubului Sportiv Fujin Vulcan şi elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Mircea Eliade din Lupeni. Cosmin a participat la Campionatul Mondial de Kempo, desfăşurat în Bucureşti, unde a obţinut medalii de aur la proba de Knockdown – Seniori şi la proba de Full Kempo – Tineret şi medalii de argint la proba de Knockdown – Tineret şi la proba de Submission – Tineret.

Tags: ,

About Daniel Guta