S-AU RELAXAT PREA DEVREME

Articolul a fost vizualizat de 1,134 ori

MAIN s-au relaxat prea devreme

Ion Bădin
După victoria superbă de la Timișoara, obținută chiar în fața liderului, care mai mult ca sigur va promova în liga secundă (3-2 cu ASU Poli), Cetate Deva a întâlnit în propriul fief o altă grupare bănățeană, Millenium Giarmata, până de curând, ”lanterna” seriei a patra. Neînvinși până acum în acest retur de campionat, pe care l-au dominat cu autoritate, elevii lui Marius Sîrbu și-au dorit să-și conserve această ”aură” a invincibilității și după această etapă și au reușit, chiar dacă nu au cucerit toate punctele puse în joc. Acest lucru s-a datorat probabil și oboselii acumulate după partida din ”intermediara” de la Timișoara, dar și celor patru absențe din lot, care s-au resimțit în evoluția de ansamblu de pe stadionul ”Cetate”.
Două reprize total diferite
Meciul a început perfect pentru gazde care, la prima ac­țiune mai consistentă, au modificat tabela de marcaj. Era abia minutul 4 când Suciu l-a ”lobat” din careu pe portarul Luca, mingea a lovit transversala, a ajuns la  Șaucă, care i-a pasat lui Pribac, iar acesta a înscris simplu, din careul mic. Meciul se mai echilibrează, oaspeții nerenunțând la joc, ci, din contră, pun la grea încercare defensiva celor de la Cetate, ratând în decurs de doar trei minute tot atâtea ocazii imense de a marca. În minutul 20, Trifu ratează incredibil, trimițând din trei metri pe lângă poartă, la o centrare venită de la Diarra. În minutul imediat următor, Blănaru, scăpat singur pe partea stângă, intră în unghi și trimite printre picioarele lui Raț, portarul devean atinge totuși mingea, care se scurge agonizant până în corner, iar în minutul 22, Artimon ”țintește” transversala” la o lovitură liberă de la 30 de metri. Scăpați cu bine din acest ”forcing”, băieții lui Sîrbu revin în ofensivă, da Boloș, care l-a driblat și pe portar, iese cu mingea în afara terenului (min. 23). Va fi însă 2-0 două minute mai târziu. Șaucă este faultat la marginea careului mare, iar Pribac execută impecabil lovitura liberă de care a beneficiat, pe lângă zid, la colțul lung, trecându-și în cont ”dubla”. Până la pauză, Deva a mai avut câte­va oportunități de a se desprin­de decisiv, dar la cabi­ne s-a intrat totuși cu un avantaj destul de liniștitor, care însă se va dovedi insuficient până la final, pentru a asigura un nou succes.
O cu totul altă partitură ne-a fost oferită în cel de-al doilea ”mitan”, cu o echipă gazdă sleită de puteri și cu una a bănățenilor pusă pe fapte mari. Lipsa ”axului” Mintaș – Vajda – Lintaru a fost din ce în ce mai vizibilă, chiar dacă, în debutul actului secund, devenii au mai avut câteva oportunități, nefructificate însă de Boloș și Făgărășanu. Cu un Blănaru și Trifu, din ce în ce mai activi, cei de la Giarmata reușesc să reducă din dife­rență în minutul 68. Blănaru trimite un balon în careul mic, iar Trifu speculează indecizia apărătorilor adverși, împin­gând mingea în poartă. Gazdele acuză din plin ”șocul”, iar după trei minute vine și egalarea. La o minge trimisă înalt în marginea careului, Blănaru câștigă due­lul cu Kelemen și Dosan, tri­mite la Trifu, aflat în spatele fundașilor adverși, care înscrie, cei de la Cetate recla­mând o poziție de ”offside”. Șutul lui Pribac din minutul 74 ”șterge” bara din dreapta lui Luca, iar finalul a aparținut în totalitate bănățenilor. Blănaru seamănă panică în careul advers, lovitura lui de cap fiind respinsă de Raț în transversală (min. 80), pentru ca, în minutul, același goalkeeper să iasă greșit la o centrare, Blănaru trimite în bară, iar din fața porții, mingea este trimisă în plasa porții, dar golul a fost anulat pentru o poziție clară de afară din joc. Și astfel se termină 2 -2, un  joc care putea fi câștigat, dar și pierdut, iar Cetate trece în clasament peste rivala FC Hunedoara, egalând-o la puncte (41), dar având un golaveraj mai bun, hunedorenii bifând și ei prima victorie din acest retur în deplasare, 1-0 la Filiași.

Marți după-amiaza s-a disputat penultima rundă, ambele grupări din județul nostru evoluând în deplasare. Cetate la Cugir cu Metalurgistul, iar FC Hunedoara la echipa secundă a celor de la Pandurii Tg. Jiu , ambele meciuri dispu­tându-se după închiderea ediției ziarului
nostru.

 

Tags: ,

About Ion Bădin