S-A TRAS CORTINA ŞI ÎN LIGA A TREIA

Articolul a fost vizualizat de 1,041 ori

MAIN cetate Deva

Cele două reprezentante ale judeţului nostru în liga a treia au încheiat competiţia la sfârşitul săptămânii trecute. Dacă pentru nou promovata CNS Cetate Deva , care finalmente s-a clasat pe locul şase, am numai cuvinte de laude, clasarea celor de la FC Hunedoara pe poziţia a cincea reprezintă, în opinia mea, o nouă contra performanţă, a grupării de pe Cerna, căreia i se fixase ca obiectiv promovarea în liga secundă.
Doar egal la final de sezon
Cetate Deva a ratat la potou să ia faţa rivalei FC Hunedoara, după un retur aproape de excepţie, în care a pierdut doar un singur meci, 0-2, la Metalurgistul Cugir. Devenilor le era suficientă victoria din ultima rundă, pentru a termina pe un mai mult decât onorabil loc 5. Și au fost foarte aproape de această performanţă, dar au fost ”trădaţi” de finalul meciului cu Vulturii Lugoj. Gazdele au început perfect acest joc, iar la capătul primului minut, tabela suferea o primă modificare. Pribac a interceptat la mijlocul terenului, l-a servit foarte bine pe Lintaru, care a finalizat din 14 metri. A urmat o perioadă de ”acalmie”, ca de final de sezon, dar la prima acţiune mai periculoasă, lugojenii au reuşit să restabilească egalitatea. Era minutul 14, atunci când Mânecan a prins un şut mai sănătos de la circa 25 de metri lateral stânga, pe colţul lung, la rădăcina barei, acolo unde Raţ nu a mai putut să evite golul. A fost în conti­nuare o repriză lipsită de oportunităţi clare la cele două porţi, un joc mai mult de angajament fizic. Am notat totuşi situaţia lui Făgărăşanu din minutul 35, dar şutul lui a fost ”anemic”, portarul Rusu respingând cu piciorul. Bănăţenii au replicat opt minute mai târziu, când Pleşcan a reluat periculos cu capul din careul mic, însă mingea a fost deviată în corner.
Cel de-al doilea mitan a început cu o uriaşă ocazie ratată de Pribac (min. 47), care, cu poarta goală în faţă, a trimis peste transversală. Presiunea devenilor s-a intensificat la poarta adversă, iar ca şi consecinţă a venit şi cel de-al doilea gol. După o serie de pase, centrarea lui Vajda a fost finalizată cu capul, din careul mic, de acelaşi Lintaru.  O fază controversată s-a petrecut în minutul 80, atunci când Pribac a trimis din afara careului, mingea l-a lovit în braţ pe Vlădia, care s-a ”prăbuşit ” în careu , dar arbitrul nu a acordat penalty. Lovitura de teatru avea să se producă în primul minut al prelungirilor, atunci când, după o serie de ezitări în defensivă, Precupanu a reuşit să înscrie din apropiere, suflându-le elevilor lui Marius Sîrbu şansa de a termina pe locul cinci.
Dezamăgit de rezultatul final, dar pe deplin mulţumit de evoluţia din acest retur, antrenorul Marius Sîrbu a declarat: ”Un joc început bine de noi, cu un gol în debut, iar, apoi, oaspeţii au echilibrat dispu­ta. În repriza a doua am dominat clar, am jucat foarte bine, dar o neatenţie la final ne-a costat victoria. În general nu comentez rezultatul, dar la 2-1 am avut cel puţin un penalty clar. Dacă îl primeam, putea fi 3-1 şi jocul era încheiat. Însă, per total, eu sunt mândru de ce am realizat la această echipă în ultimii doi ani. În acest sezon ne-am adaptat din mers şi încet, încet, jocul a căpătat consistenţă. Suntem singura echipă din serie care în acest retur a pierdut doar un joc, iar locul şase este mult peste ceea ce ne-am propus. Rezultatele obţinute de noi se datorează jocului bun, noi am jucat toate partidele pe teren”, a concluzionat tehnicianul celor de la CNS Cetate Deva.

Tags:

About Ion Bădin