Săptămâna economică

Articolul a fost vizualizat de 1,721 ori

Angajări la CNH

Un protocol semnat între Sindicatul Muntele din Valea Jiului şi Ion Ariton, Ministrul Economiei, deschide, după mulţi ani, posibilitatea derulării unei campanii de angajări la CNH Petroşani, în acest an. Potrivit lui Constantin Jujan, directorul general al companiei, angajările nu sunt de natură să crească numărul actual de salariaţi ai CNH, ci, doar să înlocuiască cu forţă de muncă tânără posturile minerilor care urmează să iasă la pensie.

Stop taxa auto

La presiunea străzii, Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a propus coaliţiei ca taxa auto de primă vânzare pentru maşinile înmatriculate înainte de ianuarie 2007 să fie suspendată pentru aproximativ un an. În acest interval va fi achitată doar taxa de poluare auto, redusă cu 25%. Propunerea a fost avansată în şedinţa de luni a coaliţiei şi ar urma să fie introdusă prin ordonanţă de urgenţă.

Pierderi bancare

Sistemul bancar a înregistrat anul trecut o pierdere de aproape 430 de milioane lei (100 de milioane de euro), faţă de un rezultat negativ de 516 milioane lei în 2010, reuşind să recupereze în ultima lună din anul precedent peste 400 de milioane lei. Evoluţia din decembrie pare să fie în principal rezultatul diminuării provizioanelor, care au coborât cu 400 de milioane de lei, de la 31 de miliarde lei la 30,6 miliarde lei.

Lege nouă

Ministerul Transporturilor va propune Guvernului modificarea legislaţiei privind infrastructura de transport. Prin modificările preconizate se urmăreşte eliminarea stagnărilor provocate de obstacolele administrative pe care diverse autorităţi locale şi companii de utilităţi le pun în calea constructorilor.

Faliment

Kodak a solicitat protecţie faţă de creditori, sub umbrela legii falimentului. Aşa a obţinut un credit de 950 milioane de dolari pe 18 luni pentru a-şi finanţa restructurarea şi a încerca să reziste pe piaţă. Compania americană nu a mai făcut profit din anul 2007. Grupul care a făcut istorie în industria fotografiei şi şi-a lăsat semnătura pe prima cameră digitală.

Tags:

About Adrian Sălăgean