CAMPIONATUL EUROPEAN DE FOTBAL 2016

Articolul a fost vizualizat de 1,139 ori

EURO 2016 deschiderea poza mare

 

 

Didier Deschamps – Meciul de deschidere a fost ca o finală

 

Selecţionerul echipei de fotbal a Franţei, Didier Deschamps, a declarat că meciul de deschidere al turneului EURO 2016, contra României (2-1), a fost ca o finală.

 

 

”Acest meci de deschidere a fost ca o finală”, a declarat Deschamps după meciul de pe Stade de France din Saint-Denis.

”Meciul a fost complicat din cauza echipei României”, a apreciat Deschamps, care a subliniat că ”rezultatul contează, până la urmă”.

”Am jucat ofensiv şi sunt bucuros pentru că jucătorii mei au fost recompensaţi, bucuros pentru Payet (autorul golului victoriei, n. red.). Am comis multe erori, România ne-a pus probleme, dar e bine că am început cu dreptul”, a mai spus tehnicianul.

”Eram conştient de rolul decisiv al lui Payet, e un jucător ofensiv, care ajută mult echipa. Iar când marchează cu un şut la vinclu rezolvă multe probleme”, a evidenţiat Deschamps.

Didier Deschamps a comentat şi reacţia lui Payet în momentul schimbării, jucătorul având lacrimi în ochi. ”E un lucru care provoacă emoţii puternice”, a explicat Deschamps încărcătura debutului de competiţie. ”A fost ceremonia de deschidere, a fost meciul de deschidere”, a completat Deschamps, dezvăluind că a decis să-l schimbe pe Payet după ce acesta a marcat golul victoriei.

Romania Franta

”România nu avea nimic de pierdut, dar nu e uşor pentru o echipă să piardă astfel un meci”, a precizat Deschamps.

Deschamps, campion mondial în 1998, a avut cuvinte frumoase despre jucătorii români: ”Stanciu, Stancu şi Popa sunt jucători de calitate, văd ce pot face cu balonul. La fel şi Alibec sau Torje. Ei nu stau în apărare, pun probleme în atac când au balonul. Stanciu avea doar cinci selecţii, deci are loc de progres pentru România”.

Foarte interesant este faptul că România are singura naţională alcătuită doar din jucători născuţi în ţara pe care o reprezintă. Potrivit unui studiu dat publicităţii recent, aproape un sfert dintre jucătorii echipelor de la EURO 2016 au dublă cetăţenie, iar 16% au fost născuţi într-o altă ţară decât cea pentru care joacă în turneul final.

Țara Galilor – Slovacia 2-1

Naţionala de fotbal a Țării Galilor a învins-o pe cea a Slovaciei cu scorul de 2-1 (1-0) în meciul care a avut loc sâmbătă, pe Stade de Bordeaux din Bordeaux, în Grupa B de la EURO 2016. Golurile Țării Galilor au fost reuşite de Gareth Bale, din lovitură liberă, în minutul 10, şi Hal Robson-Kanu, în minutul 81. Pentru Slovacia a punctat Ondrej Duda (61).

Anglia – Rusia 1-1

 

Selecţionatele Angliei şi Rusiei au terminat la egalitate 1-1 (0-0), într-o partidă din cadrul Grupei B a Campionatului European de fotbal – EURO 2016, disputată sâmbătă seara pe Stade Velodrome din Marsilia.

Anglia a deschis scorul în minutul 73, în urma unei lovituri libere transformate de Eric Dier, Rusia reuşind să egaleze în ultimele secunde ale jocului, iniţial declarându-se că prin Denis Gluşakov (min.90+2). Interesant este că la puţin timp după desemnarea lui Denis Gluşakov ca autor al golului ruşilor,  Uniunea Europeană de Fotbal a anunţat că autorul golului Rusiei în meciul cu Anglia (1-1), este de fapt Vasili Berezuţki şi nu Denis Gluşakov, cel căruia îi fusese atribuit iniţial, precizează AFP.

Meciul Anglia — Rusia s-a disputat într-un context tensionat, după confruntările violente la care au participat câteva sute de suporteri ai celor două selecţionate, în Portul Vechi din Marsilia, în cursul după-amiezii de sâmbătă, soldate cu mai mult de zece răniţi, între care unul foarte grav, poliţia reţinând şase persoane.

La finalul meciului, suporterii celor două grupări s-au înfruntat din nou în incinta stadionului Velodrome, iar apoi au avut loc noi incidente, după miezul nopţii, în Portul Vechi din Marsilia, la care au participat inclusiv tineri locali, precizează cotidianul de sport din Hexagon. Forţele de ordine au fost nevoite să facă uz de gaze lacrimogene, în special pentru a permite închiderea unor baruri.

Rusia a primit de la UEFA o sancţiune de excludere cu suspendare, din cauza violenţelor provocate de fanii săi pe stadionul Velodrome din Marsilia, iar în cazul unor noi incidente pe stadioane va fi exclusă de la turneul final al EURO 2016, relatează AFP.

Elveţia Albania 1-0

Reprezentativa de fotbal a Elveţiei a învins formaţia Albaniei cu scorul de 1-0 (1-0), sâmbătă, pe stadionul Bollaert-Delelis din Lens, în Grupa A de la EURO 2016, din care face parte şi România. Elveţienii au deschis rapid scorul, prin Fabian Schaer (5), care a marcat cu capul, după corner executat de Shaqiri, devansând intervenţia portarului Berisha.

Următoarele meciuri din Grupa A, din care face parte şi România au avut loc pe 15 iunie, România — Elveţia (ora 19,00, Parc des Princes — Paris) şi Franţa — Albania (ora 22,00, Stade Vélodrome — Marsilia) după închiderea ediţiei săptămânalului nostru.

Belgia – Italia 0-2

Reprezentativa de fotbal a Italiei a învins formaţia Belgiei cu scorul de 2-0 (1-0), luni seara, la Lyon, în Grupa E de la EURO 2016. Italia, care şi-a făcut jocul său obişnuit, cu apărare solidă şi contraatacuri, s-a impus prin golurile marcate de Emanuele Giaccherini (32) şi Graziano Pelle (90+3).

Belgia rămâne fără victorie în faţa Italiei în ultimii 34 de ani. Echipa lui Wilmots este la primul meci după o serie de nouă în care nu marchează, ultima oară când nu a înscris într-un meci fiind în urmă cu 367 de zile, într-un meci din preliminarii cu Țara Galilor.

—————————————————————————————–

Suedia – Irlanda 1-1

Selecţionerul Suediei Erik Hamren s-a arătat decepţionat de evoluţia scandinavilor în meciul cu Irlanda (1-1), disputat luni în grupa E a EURO 2016, şi a opinat că echipa sa trebuie să joace ”300%” în următoarele jocuri cu Italia şi Belgia.

Din contră, antrenorul Irlandei Martin O’Neill şi-a lăudat jucătorii pentru prestaţia din meciul cu Suedia (1-1), şi nu are ce să le reproşeze, chiar dacă pe final suedezii au reuşit să egaleze.

 

 

About Administrator