Chiar şi teoria blatului era mai onorabilă decât adevărul: fotbalul românesc e la pământ

Articolul a fost vizualizat de 919 ori
Albania Romania
A fost o înfrângere atât de ruşinoasă  încât teoriile conspiraţiei au început să curgă imediat după fluierul final al partidei cu Albania.  “Mi-a spus cineva că a fost  blat!”, a lansat bomba fostul internaţional Dănuţ Lupu. În faţa unui astfel de insucces istoric, chiar şi ipoteza blatului ar părea mai onorabilă decât crunta realitate: fotbalul românesc e la pământ. De lucru acesta îşi dau seama toţi cei care nu au nici un interes să se agaţe de funcţii. Naţionala României  are jucători care nu pot da pase mai lungi de cinci metri, nu pot prelua balonul cu control, nu au suflu, iar viziunea şi tactica de joc sunt ca şi inexistente.  Aproape  orice iniţiativă de atac a naţionalei la EURO 2016 s-a diluat în lamentabile pase date adversarului, în combinaţii previzibile fără viitor sau în şuturi la tribună.
 Rezultatele au fost pe măsură.  România a făcut cel mai slab meci al său la EURO 2016 şi a pierdut după 68 de ani în faţa Albaniei, prin golul marcat de Armando Sadiku (43). Meciul cu numărul 100 pentru Iordănescu pe banca tehnică a naţionalei României a fost unul cu ghinion, având în vedere contraperformanţa înregistrată. Dezamăgit de rezultat, Anghel Iordănescu s-a ridicat de pe banca tehnică și a plecat spre vestiare înainte de finalul meciului. S-a răzgândit în tunel și s-a întors. 
Reacţii după meci
Cristi Sapunaru: “N-a vrut să intre mingea în poartă”
“Imi pare rău pentru ce s-a întâmplat, încercăm să mergem mai departe. Am atacat toată a doua repriză, am avut ocazii, dar nu a vrut să intre mingea. Păcat că am muncit până aici. Am dat cu piciorul acestei şanse.”
Nicolae Stanciu: “Nu meritam să ne calificăm”
“Ne doream să mergem mai departe, însă am făcut un joc foarte slab, nu meritam să ne calificăm. Este o seară neagră. Ne-au dat gol la singura ocazie pe care au avut-o.”
Ciprian Tătăruşanu: “Au fost mai buni”
“Se poate spune că e un rezultat ruşinos. Albanezii au fost mai buni şi au meritat victoria. Ne-am dorit foarte mult să înscriem după pauză, dar atât s-a putut astăzi. Suntem foarte supăraţi, am vrut să facem mai mult, dar nu s-a putut. Este şi vina mea la gol, mi-o asum, dar în fotbal sunt şi momente grele. Însă trebuie să mergem mai departe. Fotbalul românesc o să meargă înainte şi fără această calificare. N-am obţinut rezultatele pe care ni le-am dorit. Am luptat foarte mult, am muncit, dar asta a fost valoarea noastră la acest turneu”
Anghel Iordănescu: “A fost o performanţă că am ajuns aici”
„Chiar nu ne reproşăm nimic! Regretăm rezultatul, normal… O înfrângere este o înfrângere, venită în faţa Albaniei, care are 21 de jucători care activează în străinătate. Au fost foarte multe momente în care echipa noastră a controlat jocul. Ne reproşăm că am primit din nou un gol parabil, venit într-un moment în care jocul nu era în favoarea noastră. Am făcut o greşeală în flancul stâng, iar golul a căzut în minutul 44…
În repriza a doua am încercat să revenim în joc şi am împins mult jocul în jumătatea adversă. Dacă e să ne reproşăm ceva, e că nu am marcat. Nu pot să fiu supărat pe jucătorii noştri. Trebuie să luăm lucrurile aşa cum sunt! Nu ne cade bine în niciun caz o înfrângere în faţa Albaniei, dar nu priviţi echipa asta ca pe vremea lui Gicu Dobrin sau a lui Florea Dumitrache. 
Nu este o eliminare rușinoasă. Plecăm de la acest Euro cu un punct, am marcat două goluri, sunt echipe care au pierdut la două sau chiar la trei goluri diferență.
Dacă analizăm bine, a fost o performanță că am ajuns aici”

tabel

About Administrator