Italia învinge Spania (2-0) şi se califică în sferturile de finală

Articolul a fost vizualizat de 669 ori

EURO 2016. Derbyul din optim

Italia Spania

Italia a intrat pe teren cu o determinare ieşită din comun şi a reuşit să facă fosta campioană europeană să pară ca o echipă complet anonimă. De Gea a fost salvatorul ibericilor în mai multe rânduri, în special în minutele 9 şi 11, când a scos două goluri ca şi făcute la reluările lui Pelle şi Giaccherini. Portarul lui Manchester United nu a mai putut face nimic însă în minutul 32, când a respins în faţă un şut din lovitură liberă din care Chiellini a marcat fără emoţii.

Spania s-a trezit greu, iar Giaccherini putea face 2-0 înainte de pauză, însă din nou De Gea a intervenit salvator şi a scos un şut din vinclu. Partea secundă i-a adus pe teren pe spanioli ceva mai concentraţi, numai că prima mare ocazie le-a aparţinut tot italienilor, prin Eder, al cărui şut a fost salvat de De Gea.

În cele din urmă, Spania a forţat atacul, iar prima şansă de gol a venit în minutul 70, când Aduriz a şutat pe lângă poartă din marginea careului.

Atacurile s-au intensificat pe finalul meciului, însă Spania nu a găsit calea spre gol, iar cei care au marcat au fost tot italienii, prin Pelle, în prelungiri.

Italia în schimb se va duela cu Germania în sferturile de finală, într-un meci programat pe 2 iulie, de la ora 22:00.

Tags: , ,

About Administrator