Recorduri istorice egalate ! Pentru prima dată Germania a eliminat Italia fără să o învingă pe teren

Articolul a fost vizualizat de 849 ori

EURO 2016 - Quarter final Germany vs Italy FBL-EURO-2016-MATCH47-GER-ITA

 

 

 

 

 

 

 

Optimi de infarct! Germania – Italia o egalitate spartă de loteria penaltyurilor

 

 

Campioană mondială în urmă cu 2 ani, Germania este acum aproape și de câștigarea titlului european, după calificarea în semifinale în Franța. La Bordeaux, oamenii lui Low au trecut de revelația Italia, după loviturile de departajare, scor 6-5.

Avertizat de forța italienilor, Joachim Low a preferat mai degrabă un joc precaut și a ținut să nu se descopere în defensivă. A rezultat o primă repriză modestă, în care Khedira a ieșit accidentat după un sfert de oră, fazele importante de gol lipsind aproape cu desăvârșire. Pe final, repriza în care posesia a aparținut Germaniei s-a mai animat, iar Gomez și Sturaro le-au dat emoții lui Buffon, respectiv Neuer.

Germania a început mai decisă repriza secundă, iar Florenzi a avut o super intervenție la un șut al lui Muller, acordând corner. Italienii au luat apoi 3 cartonașe galbene în doar 3 minute, iar nemții au forțat deschiderea scorului, reușind în cele din urmă să puncteze în minutul 65, prin Ozil.

Mario Gomez a avut o șansă uriașă de 2-0, iar apoi a urmat hențul stupid al lui Boateng, care a dat șansa Italiei să revină în joc. Bonucci a bătut perfect și a marcat în minutul 78 primul său gol de la punctul cu var, din carieră. Previzibil, s-a ajuns apoi în prelungiri, unde nu a mai forțat nicio echipă.

A urmat duelul de la distanță între Buffon și Neuer, portarul lui Bayern având câștig de cauză, în cele din urmă. Introdus special pentru loviturile de departajare, Zaza a bătut lamentabil și a ratat, însă nici Muller nu a înscris. Ozil, Pelle și Bonucci au ratat și ei, apoi a făcut-o și veteranul Schweinsteiger. La scorul de 5-5, Neuer a apărat șutul lui Darmian, iar apoi jucătorul lui FC Koln, Jonas Hector, a trimis-o pe Germania în semifinala, cu toată că Buffon a fost aproape să respingă.

Serie de penaltyuri istorică

S-au executat, în total, 18 penalty-uri, ceea ce înseamnă că s-a egalat cea mai lungă serie de lovituri de departajare din istorie, care data din 1980. Și atunci, ca și acum, Italia a fost implicată. Acum 36 de ani, italienii pierdeau, 8-9, în fața Cehoslovaciei. Acum, Squadra Azzurra a pierdut din nou, 5-6, în fața Germaniei.

Astfel, pentru prima oară în istorie, Germania a eliminat Italia la un turneu final, după 9 încercări. A avut nevoie de lovituri de departajare pentru asta. Italia, în schimb, rămâne cu satisfacția că este în continuare neînvinsă în fața rivalei, rezultatul meciului considerându-se egal, după timpul regulamentar și prelungiri.

About Administrator