Care sunt asiguratorii cu cei mai nemulţumiţi clienţi din România?

Articolul a fost vizualizat de 814 ori

 

asigurare masini

O analiză a direcției protecția consumatorului din Autoritatea de Supraveghere Financiară arată că societățile Asirom, Euroins și City Insurance înregistrează cel mai redus grad de conformitate în raport cu nevoile clienților. Cele trei au obținut rezultate mai proaste decât Carpatica Asig, societate care se află în rezoluție și care va urma calea falimentului în cazul în care nu găsește un investitor care se aducă aproximativ 100 de milioane de euro.

Cele trei societăți cu rezultate negative se bazează în principal pe vânzarea de RCA, poliță care este responsabilă pentru mai bine de 70% din reclamațiile primite de ASF. Euroins este sub un plan de redresare, la fel ca City Insurance.

Pentru a obține gradul de conformitate al societăților de asigurare, specialiștii ASF au luat în considerare trei parametri. Primul dintre ele, raportul dintre numărul de petiții ale fiecărei societăți și numărul de contracte valabile evidențiază “gradul de conformitate a produselor unei societăți cu drepturile și nevoile financiare ale consumatorilor de asigurări”. Potrivit ASF , doar trei firme de asigurare ( Allianz Țiriac, Groupama și Generali) au un grad de conformitate bun, cu un nivel al celor trei indicatori sub media pieței.

Tags: ,

About Administrator