Un parlamentar invită hunedorenii să facă propuneri pentru Proiectul de ţară

Articolul a fost vizualizat de 1,017 ori

Anticoruptie

Tema proiectului de ţară, un pachet de măsuri care să stea la baza unei relansări naţionale pe multiple planuri a României, se află în această vară pe agenda de lucru a parlamentarilor libe­rali. „În Bucureşti, în parlamentul României, în timp ce colegii noştri din alte partide sunt în vacanţă, principala noastră preocupare este definitivarea Proiectului de Ţară, reclădirea României, proiect pe care îl puteţi găsi pe site-ul PNL. În legătură cu acest proiect, rog toţi hunedorenii interesaţi de soarta României să trimită la adresa de e-mail carmenharau@yahoo.com, sau pe adresa poştală: Hunedoara, strada George Enescu, numărul 5, observaţii, propuneri referitoare la ce consideră oportun să conţină cu predilecţie acest proiect. Sunt de părere că opinia oamenilor este foarte importantă pentru ceea ce urmează să fie noul proiect de ţară al României”, a declarat Carmen Hărău, deputat PNL de Hunedoara.
Ce prevede proiectul de ţară liberal?
Demnitarul hunedorean a enumerat câteva din preve­derile proiectului de reclădire naţională. “Este vorba de lucruri utile, strict necesare. De exemplu, 50.000 de locuri în creşe, fiindcă foarte multe mămici cu copii mici nu au unde să-i lase în grijă cât sunt la serviciu, 18.000 de locuri în şcoli, pentru ca elevii să nu mai facă şcoală în schimbul doi şi trei, 900 de clădiri transformate în cabinete medicale, farmacie şi locuinţa medicului”, explică deputatul hunedorean.
Repararea dezastrului din guvernarea PSD
O altă prioritate a parlamentarilor liberali vizează măsuri de limitare a dezastrului Guvernului Ponta privitor la proiectele europene din “Planul Junckers”. Reamintim că în decembrie 2014, în cadrul Planului de investiţii european (Planul Junckers), România a trimis la Bruxelles nu mai puţin de 200 de proiecte în intenţia atragerii de finanţare. Ei bine, NICIUNUL din cele 200 de proiecte trimise la Comisia Europeană de către Guvernul Ponta nu s-a calificat pentru finanţare. Toate au fost respinse! “La Bruxelles, cei care au analizat proiectele şi-au dat seama că ele nu reprezintă, cumulat, o viziune unitară şi sustenabilă pentru dezvoltarea ţării, ci mai mult o fuşăreală făcută pe un colţ de masă. Aşa că au fost 200 de proiecte respinse, până la ultimul! Ca să evităm pierderea acestor bani, facem o propunere şi sperăm ca Guvernul să şi-o însuşească, aceea ca sistemul de irigaţii să se adauge Pla­nului Junckers. Un sistem de irigaţii performant are mai multe avantaje, dincolo de cele specifice pentru agricultură. Sistemul de canale existent poate fi o piedică în calea apelor care mai nou fac prăpăd la prima ploaie mai consistentă”, a spus Carmen Hărău. (AS)

About Administrator