PROIECTE ALE ADMINISTRAŢIEI. Drumuri judeţene dotate cu pistă de bicicletă

Articolul a fost vizualizat de 976 ori

Drumul spre staţiunea Geoagiu Băi, prin Uroi – Rapolt, şi cel care leagă municipiile Deva şi Hunedoara vor fi dotate cu piste de biciclete, anunţă Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Nistor spune că cele două drumuri judeţene vor fi mo­dernizate cu fonduri europene, iar noile reguli permit la finanţare astfel de dotări şi proiectele vor fi rescrise în acest sens .   

bicicleteDrumul judeţean care duce spre staţiunea Geoagiu Băi pe culoarul de la vest de Mureş era propus pentru modernizare cu fonduri europene încă de pe vremea fostei administraţii judeţene. Este unul din cele mai dărăpănate drumuri judeţene, avariat în special de maşinile de mare tonaj care au lucrat la autostradă. Fostul preşe­dinte al Consiliului Judeţean, Adrian David, anunţa pe final de mandat că drumul este în grafic pentru a fi modernizat cu fonduri europene. Actualul preşedinte spune că vrea mai mult de la reabilitarea ce urmează să se facă.
„Am discutat cu domnul Sorin Maxim, directorul ADR Vest, şi spunea că – în conformitate cu noile norme apărute pentru următoarele programe de dezvoltare pentru drumuri cu fonduri europene – se poate trece efectiv la mo­dernizarea drumurilor judeţene, nu numai la a pune covor asfaltic. Înseamnă că putem să şi lărgim drumurile judeţene, să facem canalizare de-o parte şi de alta şi, de ce nu, chiar piste de biciclete în localităţi şi în afara localităţilor. Ţin foarte mult să facem astfel de mo­dernizări”, a declarat Laurenţiu Nistor. „Nu sunt de acord şi nu voi fi de acord să facem drumuri peticite – un kilometru aici, alţi câţiva kilometri îi lăsăm la o parte… şi tot aşa. Nu. Dacă începem un drum judeţean vreau să-l terminăm”, a mai completat preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.
Potrivit lui Nistor, proiectul de modernizare a drumului spre Geoagiu va fi regândit în aşa fel încât să aibă pistă de bicicletă cel puţin pe tronsonul de la Uroi până în staţiune, în aşa fel încât turiştii să poată face un traseu mai lung cu bicicleta. Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara spune că şi drumul dintre Deva şi Hunedoara se va rea­bilita ţinând cont de biciclişti.

About Marcel Bot