PNL condamnă pesederizarea ajutoarelor la inundaţii

Articolul a fost vizualizat de 940 ori

Într-un comunicat trimis redacţiei, PNL Hunedoara acuză PSD că împarte banii pentru sprijinirea locali­tăților afectate de calamități în funcție de culoarea politică a primarilor.
PNL condamnaConform Hotărârii de Guvern nr. 468/2016, județul Hunedoara a primit 18.491.000 de lei cu titlul de sprijin pentru refacerea infrastructurii afectate de calamitățile naturale din ultima perioadă. Din această sumă, 1.202.000 de lei a fost alocată Consiliului Județean, iar restul de 17.289.000 lei a fost repartizată câtorva dintre primăriile afectate.
În comunicat se arată că alocarea sumelor de către guvern către primăriile din județul Hunedoara s-a făcut în baza unei Note de fundamentare întocmită de Consiliul Județean și avizată de Instituția Prefectului. Conducerea PSD a Consiliului Județean a înțeles să împartă zonele calamitate și implicit fondurile alocate pe criterii politice, interpretând legea şi fără să ţină cont de realitatea din teren şi de constatările comitetelor locale de apărare împotriva dezastrelor. Astfel, comune afectate grav de viituri, cum ar fi Ilia și Șoimuș, au fost scoase de pe lista locali­tăților afectate și nu au primit niciun leu pentru refacerea infrastructurii afectate. Printre localitățile care au primit sume nesemnificative la propunerea conducerii PSD a Consiliului Județean se numără şi comuna Pui, cu 27.000 lei, pentru refacerea a două poduri rupte şi şase podeţe distruse sau rupte aflate în patrimoniul Consiliului Județean, care nu pot fi reparate de administrația locală. În schimb, șefii Consiliului Județean au fost foarte darnici cu primarii – colegi de partid. Localitățile cu primari PSD au primit în total 13.901.000 lei, în timp ce comunelor conduse de primari PNL, la fel de grav afectate de viituri, le-au fost alocate doar 3.388.000 de lei.
Pentru a nu se mai exploata politic necazurile oamenilor, liberalii solicită numirea de urgenţă a unui prefect care să urmărească riguros legalitatea actelor administrative şi să ofere garanţia că sumele de bani vor fi alocate după nevoile cetăţenilor şi nu în funcţie de culoarea politică a prima­rilor. (Redacţia)

About Administrator