Viraje politice! Cosmin Joiţoiu a demisionat din PNL, dar rămâne liberal

Articolul a fost vizualizat de 915 ori

Fost lider al organizaţiei de tineret, consilier judeţean şi director al Agenţiei de Dezvoltare Economico – Socială, Cosmin Joiţoiu şi-a anunţat demisia pe Facebook, printr-un text lucrat în proverbe şi sfaturi pentru foştii colegi.   

Membru al Partidului Naţional Li­beral de zece ani, timp în care a ocupat şi funcţia de preşedinte al organizaţiei de Tineret, Cosmin Joiţoiu şi-a anunţat demisia din partid luni, 8 august 2016. Joiţoiu spune că va rămâne o vreme în afara politicii, iar când va decide să revină în viaţa publică o va face într-o formaţiune liberală – ALDE.

Sfaturi şi proverbe

joitoiu alde„La moment de despărţire, îmi permit să le ofer foştilor mei colegi din PNL câteva sfaturi pentru vii­tor: Încercaţi să vă reamintiţi, din când în când, proverbul: „Când doi se ceartă, al treilea câştigă”. Şi, totodată, încercaţi să învăţaţi din greşelile trecutului (în ultimul an şi jumătate, cred că există maculatură suficientă pe acest subiect…winking; ar fi păcat să repetaţi aceleaşi greşeli şi în toamnă. Posibil să vă fie fatale, de data aceasta… Ca în orice altă structură sau organizaţie, „luptele interne”, dacă sunt constructive, sunt benefice, posibil şi necesare. Însă, dacă devin un stil de viaţă, nu vor aduce nimic bun pe viitor. Nu veţi putea funcţiona şi, mai ales, avea rezultate, dacă o să vă tot certaţi pe supremaţia unei „tabere” sau a alteia, dacă o să fiţi „organizaţi” tot în grupuri sau grupuleţe. Sunt ferm convins că unii dintre voi încă nu aţi uitat ce era Partidul Naţional Liberal din judeţul Hunedoara, până nu de mult. O echipă! „Prietenul la nevoie se cunoaşte”. Să ştiţi că sunt membri de partid care au nevoie acum de o vorbă bună, de o bătaie pe umăr… Nu îi lăsaţi chiar pe toţi aceştia să creadă şi, mai ales, să simtă că sunt singuri. Când partidul a avut nevoie de ei, au fost acolo. Acum, la fel ca şi în viaţă, au şi ei nevoie ca partidul să le fie alături. Tot un principiu de echipă! Nu neglijaţi şi, mai ales, nu ignoraţi potenţialul şi entuziasmul pe care îl au tinerii. Am condus Tineretul Naţional Liberal din judeţul Hunedoara o bună perioadă de timp. Pot spune că a fost etapa cea mai încărcată de emoţie din toată viaţa mea politică. Privesc cu regret şi văd cum, exact ca într-o familie, pro­blemele „părinţilor” au ajuns să afecteze şi „copiii”. Să nu credeţi că acest lucru nu va avea consecinţe”, a scris Joiţoiu la despăr­ţirea de PNL Hunedoara.

A rămas şi fără serviciu

În urmă cu două săptămânii, Cosmin Joiţoiu a demisionat şi din funcţia de director al Agenţiei de Dezvoltare Economico – Socială, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara. Noua administraţie pesedistă a judeţului l-a acuzat pe Cosmin Joiţoiu de sabotaj la Parcul Industrial de la Simeria, oraş condus de un primar PSD. Liberalul a demisionat înainte ca noii stăpâni ai judeţului să-l dea afară.

About Marcel Bot