Unde (mai) fugim în vacanţă? Calendarul de evenimente al sfârşitului de august

Articolul a fost vizualizat de 1,218 ori

MARE
Luna lui Gustar ne aduce ultimele zile toride de vacanţă, dar şi o serie de evenimente de final de vară. Următoarele două week-end-uri se anunţă pline de bucurie şi adrenalină, în condi­ţiile în care hunedorenii sunt invitaţi la concerte, mişcare, dar şi la concursuri de îndemânare şi forţă pentru tineri, ori la ritualuri străvechi, care vor reface co­nexiunea cu istoria vecii Dacii romane.

DEVA. HUNEDOARA. CĂLAN. SIMERIA. ORĂŞTIE. GEOAGIU.
Turul Ciclist al Judeţului Hunedoara. 20 august. Hunedorenii îndrăgostiţi de mişcare au ocazia să iasă în stradă, la propriu: echipa „Ciclism de Altădată” ne invită şi în această vacanţă la o tură aniversară, pe traseul Turul Ciclist al Judeţului Hunedoara. Hunedorenii sunt invitaţi sâmbătă, la ora 9, în Deva, lângă statuia lui Decebal, urmând ca plecarea în tură să aibă loc la ora 10. Traseul este acelaşi cu cel de anul trecut: Deva-Sântuhalm-Hunedoara-Călan-Simeria-Orăştie-Geoagiu Băi-Simeria-Sântuhalm şi retur, la Deva, pe o distanţă de 100 kilometri. Cicliştii vor face şi pauzele tradiţionale de regrupare, hidratare, „discuţii şi taclale” în Hunedoara, Călan-Băi, Simeria Veche, Orăştie, Geoagiu Băi, Simeria şi Sântuhalm (în zona Motelului DHS). Turul Ciclist Aniversar al Judeţului Hunedoara nu este un concurs, aşa că ritmul va fi lejer, iar viteza medie în jur de 20-25 de kilometri la oră.

GEOAGIU. Foto 1
Festivalul Antic de la Geoagiu. 20 august. Tot în 20 august Primăria Geoagiu va organiza o reconstituire istorică antică în parcul de lângă termele romane din oraş. Organizaţia Terra Dacica Aeterna va veni la Geoagiu cu 40 de reenactori (membri ai organizaţiei, speciali­zaţi pe reconstituiri istorice) şi îl va avea ca invitat pe profesorul universitar Alexandru Diaconescu. Organizaţia Terra Dacica Aeterna invită hunedorenii să-i viziteze atelierele, dar şi să urmărească demonstraţiile militare. Evenimentul include concursuri de forţă şi îndemânare pentru tineri din patru sate aparţinătoare şi un ri­tual roman dedicat nimfelor izvoarelor tămăduitoare din antica Germisara.
Foto 2
CERBĂL.
„DT Super Trophy Offroad”. Între 21 şi 27 august, în comuna Cerbăl (Pensiunea Casiana) va avea loc „DT Super Trophy Offroad”, o competiţie pentru autovehicule care include clasele extrem, standard şi hobby, cu trasee cuprinse între 30 şi 120 de kilometri.

SIMERIA – MĂGURA UROIULUI.
Măgura Wave Fest. 26-28 august. Reprezentanţii Centrului Cultural şi de Creaţie al oraşului Simeria şi Primăria Simeria, organizatorii evenimentului, spun că Măgura Wave Fest este un proiect creat din dorinţa de a promova muzica de calitate şi libertatea pe care ne-o oferă natura. „Locul a fost ales pentru a schiţa un peisaj perfect de întâlnire pentru toate spiritele libere care simt şi vor să celebreze vibraţiile pozitive, într-un mediu încărcat de energii, emoţii şi viaţă. Ne-am hotărât să-i dăm un impuls acestei oaze de tăcere, în care parcă timpul stă în loc şi să scriem o poveste reală, ruptă parcă din cărţi. Cursul tăcut al Mureşului de la poalele Măgurii Uroiului, platoul întins, înghiţit de imaginea copleşitoare a apusurilor care învelesc cetatea Devei, sunt elementele forte ale poveştii noastre. Aşteptăm prieteni însetaţi de viaţă din toata ţara, cu zâmbete pe faţă, mâini în aer, călare pe motoare şi înăltaţi pe aripi de zbor cu parapante. Setea ne-o vom astâmpăra cu băutură rece, foamea o vom stinge cu bucate proaspete, iar cand somnul ne va copleşi, ne vom retrage în zona specială pentru campare. Ne mai aşteaptă o scenă zgomo­toasă-tare şi un pupitru pentru toate trupele şi DJ-ii invitaţi”, anunţă organizatorii. Evenimentul îmbină mai multe genuri mu­zicale şi forme de artă, iar secţiunea muzicală a festivalului se adresează unui colectiv diversificat, dar omogen, fiind o îmbinare de stiluri, accente şi idei. Cei care au lansat prima ediţie a festivalului spun că aceasta include implicarea vo­luntară a multor prieteni şi cuprinde planuri mari şi continuitate. „Pe scurt, Măgura Wave Fest va satisface mai multe plăceri nevinovate, de la sporturi, relaxare (foodcourt, chill zone, camping, bar), la concerte ale unor invitaţi cu nume mari şi petreceri cu disk-jokey la butoane. Desigur, evenimentele nu se limitează la judeţul nostru: hunedorenii sunt aşteptaţi, în intervalul 19 – 21 august, la Transalpina Bike Fest. Tot între 19 şi 21 august la Cetatea Alba Carolina va avea loc Campionatul Naţional de Tir cu Arcul în Teren Variat. Sâmbătă, în 20 august, tot la Cetatea Alba Carolina va avea loc concursul Adventure Airsoft.

About Ada Beraru