Carmen Hărău şi Haralambie Vochiţoiu, cei mai activi demnitari ai judeţului

Articolul a fost vizualizat de 956 ori

crop

TOPUL PARLAMENTARILOR HUNEDORENI

Activitatea parlamentarilor din mandatul 2012 – 2016 (până la data de 30 iunie) a intrat sub lupa Institutului pentru Politici Publice (IPP). Ultimul raport arată că deputatul Carmen Hărău este cel mai activ parlamentar din judeţul Hunedoara pentru Camera Deputaţilor, iar Haralambie Vochiţoiu este lider la Senat.
Anual, IPP prezintă la sfârşitul lunii august o eva­luare profesionistă a acti­vităţii parlamentare. Anul trecut, deputatul Carmen Hărău era în topul parlamentarilor PNL (locul 5), în clasamentul Camerei De­putaţilor se situa pe poziţia 20 (dintr-un total de 387), iar în topul de ansamblu, al întregului Legislativ, pe locul 37 (din totalul celor 554 de senatori şi de­putaţi).

Hărău urcă două locuri la Camera Deputaţilor

Indicele Activităţii Parlamentare (IAP) este un instrument de măsură al gradului de implicare în activităţile curente ale Parlamentului Românei. Este o interpretare mai elaborată a datelor prezentate în fişa parlamentarului: iniţiative legislative, luări de cuvânt, declaraţii politice, interpelări şi întrebări parlamentare, moţiunile de cenzură semnate. Dintre deputaţii hunedoreni, Carmen Hărău, deputat PNL, înregistrează cel mai bun punctaj acordat de analiştii IPP. Hărău ocupă locul patru în topul celor mai active femei parlamentar, cu 125,3 puncte. În clasamentul general al Camerei De­putaţilor, deputatul liberal a urcat două locuri în clasament faţă de evaluarea precedentă, situându-se pe locul 18. Deputatul PSD Natalia Intotero este etichetată cu o activitate bună, dobândind 75,75 puncte.

Vochiţoiu cel mai activ la Senat

Haralambie Vochitoiu

Haralambie Vochiţoiu este cel mai activ senator hunedorean, se clasează pe locul cinci în „competiţia masculină” şi pe locul şapte la general pentru Senat, cu 150,6 puncte. În această ediţie a fost realizat şi topul celor mai active judeţe. Hunedoara se clasează la mijlocul plutonului, locul 22, cu o medie de 43,69 de puncte. Judeţul a fost tras în jos, în principal, de parlamentarii care au ieşit prematur din activitatea parlamentară.
În topul judeţelor conduce Vasluiul, devenit proverbial pentru cu totul alt gen de fapte.

 

 

About Marcel Bot