Cutremur pe piaţa de turism: Mareea Comtour în insolvenţă

Articolul a fost vizualizat de 930 ori

mareea

O agenţie de turism deveană, una dintre cele mai mari din România, va intra în insolvenţă, după ce şi-a anunţat clienţii că nu le va mai putea onora vacanţele, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul patronatului Asociatiei Naţio­nale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT). De altfel, agenţia Mareea, controlată de Marius Usturoiu, s-a şi retras vineri din patronatul ANAT.
“Turoperatorul Mareea a în­fiinţat în această dimineaţă (sâmbătă dimineaţa – n.r.) o celulă de criză pentru a răspunde operativ turiştilor şi partenerilor afectaţi de deschi­derea procedurii de insolvenţă şi reorganizare şi pentru a gestiona o parte cât mai mare din rezervările cu check-in. (…winking Am înştiinţat toţi clienţii şi partenerii cu rezervări în perioada 3.09-31.12.2016, prin SMS şi mesaje pe Internet, despre situaţia actuală”, se arată în declaraţia de presă a departamentului de comunicare şi marketing Mareea, publicată pe site-ul ANAT.
Agenţia precizează că, împreună cu turoperatorii membr­i ANAT şi partenerii hotelieri, caută soluţii pentru a oferi alternative (relocări) unui număr cât mai mare de turişti.
Asigurarea obligatorie pe care agenţia trebuie să o aibă pentru a primi licenţa de funcţionare este făcută la Generali România şi are un plafon de despăgubire de maximum 50.000 de dolari, o valoare ce poate acoperi daunele doar pentru câteva familii. Reprezentanții Direcției Generale de Control și Autorizare Turism din cadrul ANT au stabilit că sunt aproape 1.100 de turiști păgubiți de către agenția de turism Mareea, suma tuturor contractelor ridicându-se la valoarea de 460.000 euro, din care sume restante către furnizori (la ora actuală) – 285.000 euro.
“După 18 ani de activitate regretăm profund situaţia cu care ne confruntăm şi disconfortul creat turoperatorilor şi partenerilor noştri”, spun reprezentanţii Mareea.
La rândul său, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), Anca Pavel-Nedea, a declarat că autoritatea a fost săptămâna trecută în control la Mareea, dar că acum proprietarul companiei, Marius Usturoiu, “nu mai e de găsit”.
Pentru informaţii suplimentare, turiştii şi partenerii Mareea afectaţi de situaţia creată se pot adresa la numerele de telefon aflate pe site-ul www.mareea.ro şi la adresa office@mareea.ro.
Mareea nu e singura mare agenţie de turism care intră în insolvenţă în plin sezon. Şi agenţia de turism Genius Travel şi-a anunţat clienţii prin email că nu vor mai putea pleca în vacanţele pe care deja le-au plătit, pentru că firma va intra în insolvenţă. În urma scandalului creat, agenţia Genius Travel a fost exclusă din patronatul Asociaţia Naţională a Agen­ţiilor de Turism (ANAT), ca urmare a prejudiciilor create.

About Administrator